live

10 itsensä toteuttamisen tapaa kotiäidille

Täällä Äidin oma huone-sivustolla toistuu usein käsite itsensä toteuttaminen. Mitä se sitten käytännössä on?

Itsensä toteuttaminen voi liittyä…

 • ammattillisen osaamisen päivittämiseen

 • liikuntaan tai urheiluun yleiseen hyvinvointiin

 • luoviin kädentaitoihin tai taiteisiin

 • henkisen pääoman kehittämiseen

 • uuden harrastuksen aloittamiseen

 • parisuhteen tilan kohentamiseen

 • omaan henkiseen matkaan

 • taloudellisen tilanteen parantamiseen

 • uuden passiivisen sivutulon aloittamiseen

 • tai vaikkapa vapaaehtoistyöhön ryhtymiseen
affiliate

Se, mitä alleviivaan täällä sivustolla ja Facebookissa Äidin oma huone-sivulla, on itsensä toteuttamisen mielekkyys, motivoivuus ja merkityksellisyys.

On tieteellisestikin todistettu, että merkityksellisyyden tunteen kokeminen jokapäiväisessä elämässä on yksi onnellisuuden peruspilareista.

Toiset meistä ovat aina tienneet, mitä elämässään haluavat ja ovat määrätietoisesti pyrkineet sitä kohti. Minä en ole aina tiennyt, etkä kenties sinäkään, kun kerran nyt tätä artikkelia luet.

Ei hätää! Tässä artikkelissa annan 10 erilaista ehdotusta itsesi toteuttamiselle.

Muistathan, että ihmisenä ja yksilönä muutut myös jatkuvasti. Et siis ehkä halua enää ollenkaan samaa asiaa, mitä olisit 5 tai 10 vuotta sitten kipeästi kaivannut elämääsi.

Ja näin ollen tämänhetkiset unelmasi voivat olla 15 vuoden päästä kuin toisesta elämästä.

Se ei ole vakavaa, vaan se on normaalia elämää ja kehitystä.

Mikään ei ikinä pysy samana. Muutos on väistämätöntä. Uusi, jännittävä seikkailu voi odottaa aivan kulman takana, kun vain otat sen avoimin mielin vastaan!

tanssi

Pidemmittä puheitta, tässä 10 ehdotustani sinulle. Toivon, että ehdotuksistani on sinulle hyötyä miettiessäsi juuri sinulle sopivaa tapaa toteuttaa itseäsi:)

Mikäli kaipaat vinkkejä arjen (ja itsesi toteuttamisen) helpottamiseksi, kannattaa sinun ehdottomasti lukea tämä artikkelini.

10 tapaa toteuttaa itseäsi

 • Aloita uusi liikuntaharrastus. Itse harkitsen salsa-tanssin aloittamista. Suurimpana motiivinani on se, että olisin siinä NIIIIN epämukavuusalueellani, että tanssin aloittaminen ei voi olla kuin loistava idea!

Epämukavuusalueella kehitymme ja joudumme kohtaamaan omat ennakkoluulomme ja uskomuksemme itsestämme. Lisäksi, terveyteen panostaminen ei ikinä mene hukkaan!

 • Perusta blogi. Bloggaaminen ei ole kuollut, toisin kuin joissakin yhteyksissä väitetään.

Bloggaamalla saat sekä purkaa tuntojasi haluamastasi aiheesta, että jakaa tietoutta tai hyödyllisiä vinkkejä.

Parhaimmillaan luot yhteisön, jonka pariin halutaan tulla yhä uudestaan ja uudestaan. Hyviä vinkkejä bloggaamisen aloittamiseen saat mm. Tiia Konttiselta.

startup
 • Avaa affiliatesivusto. Affiliatemarkkinoinnissa mainostat yritysten tai muiden vaikuttajien tuotteita ja saat pienen rahallisen palkkion joko linkkien klikkauksista tai toteutuneista kaupoista.

Affiliatemarkkinointia ei ikinä pitäisi aloittaa vain rahankiilto silmissä, vaan olennaista on halu tarjota hyödyllistä sisältöä. Lisätietoa affiliatemarkkinoinnista löydät esimerkiksi täältä.

 • Hio asiantuntijuutesi timantiksi. Riippumatta siitä, mitä jo osaat ja mikä on (ammatti)taitosi laji, voit aina kehittyä lisää.

Erilaisia täydentäviä opintoja, verkkokursseja, kirjallista materiaalia, webinaareja, äänikirjoja ja videoita on digitaalisuuden aikakaudella onneksi tarjolla pilvin pimein.

Aina koulutuksen ei todellakaan tarvitse olla ammatillista tai muodollista koulutusta.

Jos esimerkiksi olet kiinnostunut myynnistä ja markkinoinnista, tärkein tieto löytyy nykypäivänä nimenomaan netin syövereistä, missä myös asiakkaat ovat.

auttaminen
 • Ryhdy vapaaehtoistyöhön. Omastansa jakaminen ja auttaminen yleisesti ottaen on erittäin suotavaa. Et myöskään ikinä tiedä, milloin itse tulet olemaan avun tarpeessa. Hyvän kuuluu kiertää.

On tieteellisestikin todistettu, että toisille hyvää jakavat, vapaaehtoistyötä tekevät tai siihen rahaa lahjoittavat ihmiset ovat keskimäärin onnellisempia kuin sitä harrastamattomat.

Vapaaehtoistyöhön on monta tapaa ja kanavaa. Helpoin, aikaasi vaatimaton tapa on lahjoittaminen. Tai vaihtoehtoisesti voit tarjota ilmaista työpanostasi esimerkiksi täällä.

 • Aloita sijoittaminen. Sijoittaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan.

Pienituloisuuskaan ei enää ole este, sillä voit aloittaa indeksirahastosijoittamisen vaikka 15 eurolla kuukaudessa.

Osakkeiden ja erilaisten rahastojen lisäksi voit sijoittaa vaikkapa hyödykkeisiin, raaka-aineisiin, asuntoihin, metsään, kryptoihin, vertaislainoihin tai vaikkapa omaan tai toisen yritykseen.

Pieni summa säännöllisesti sivuun laitettuna on pitkän ajan kuluessa iso summa ja tulevaisuuden ennakointi taloudellisesti voi osoittautua yhdeksi elämäsi parhaimmista päätöksistä.

sijoittaminen
 • Ryhdy yrittäjäksi. Jos sinulla on hyvä liikeidea tai osaamista alalla, jolla on kysyntää ja tunnet vetoa omatoimiseen ja omaehtoiseen tekemiseen (etkä pelkää kovaa työntekoa), voit harkita yrittäjäksi ryhtymistä.

Voit alkuun olla sivutoiminen yrittäjä vaikkapa jollakin kevytyrittäjä-palveluita tarjoavista alustoista. Perehdy tarkasti myös verottajan ohjeisiin yrittäjälle, jotta tiedostat yrittäjä-statuksen vaikutuksen esimerkiksi etuuksiin.

Lähin Uusyrityskeskuksesi auttaa sinua pääsemään alkuun.

 • Kirjoita e-kirja.

Mikäli sinulla on sana hallussa, paljon hyödyllistä asiantuntijuutta, henkilökohtainen kasvutarina, josta voisi olla hyötyä muille saman asian kanssa kamppaileville tai vaikkapa kokoelma innovatiivisia reseptejä, voit kokeilla e-kirjan kirjoittamista.

Tiia Konttiselta löydät tietoa myös e-kirjan kirjoittamiseen liittyen.

e-kirja
 • Kehitä itseäsi. Yleisesti ottaen, itsensä kehittäminen ei ole ikinä turhaa.

Henkinen pääoma on vähintään yhtä tärkeää kuin taloudellinen pääoma.

Maailman menestyneimmät ihmiset eivät ikinä lakkaa kehittämästä itseään. Niinpä heiltä ei myöskään ikinä lopu kesken innostava ja motivoiva tekeminen, sillä aina on uutta opittavaa!

Ole siis utelias, mene rohkeasti alueille, joilla et ole ennen käynyt ja pohdi oppimaasi.

Kaikkea ei tarvitse omaksua sellaisenaan ja lähdekritiikkiä saa olla mutta lupaan sinulle, että tulet oppimaan myös paljon itsestäsi matkan varrella.

Jos perinteinen lukeminen ei kiinnosta, kokeile vaikkapa äänikirjoja tai videoita, lyöttäydy itseäsi viisaampien asianharrastajien tai mentorien seuraan tai seuraa asiantuntijabloggaajaa.

ikuinen-oppiminen
 • Tutustu uuteen ihmiseen.

Aikuisena ihminen tuppaa tekemään asioita omalla mukavuusalueellaan. Teemme samoja asioita päivästä toiseen mutta yhtälailla myös vietämme aikaamme samojen tai samankaltaisten ihmisten seurassa päivästä toiseen.

Haasta siis itsesi ja tutustu rohkeasti ihmiseen, joka omaa erilaisia arvoja, harrastuksia, ominaisuuksia tai jonka ammatti on aivan eri maailmasta kuin sinulla.

Yritä olla aidosti läsnä ja kuunnella, vaikka arvonne tai näkökantanne eivät kohtaisi. Mitä voisit oppia häneltä? Voitko ymmärtää hänen kantaansa, vaikket olisikaan samaa mieltä?

Voitko pitää hänestä, vaikka hänellä olisi radikaalisti omista arvoistasi eroava mielipide?

Usein ajattelemme, että omat mielipiteemme ja arvomme ovat niitä oikeita. Kaikki asiat eivät kuitenkaan ole mustavalkoisia, vaan elämässä on myös paljon harmaita alueita.

Tässäpä 10 ehdotustani sinulle. Mitä mieltä olet, voisitko kokeilla jotain tai useampaa niistä?

Itselläni on työn alla kohdat 2, 3, 4, 6, 7, 9 ja 10. Kohdat 1, 5 ja 8 odottavat vuoroaan…

PSST! Kiinnostaako sinua saada lisää rahaa? Kurkkaa siinä tapauksessa tänne!

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.