enkeli

Äidin marttyyrius ja uhrimentaliteetti on so last season

Kotiäidin työ ei lopu tekemällä. Onkin suhteellisen yleistä ja houkuttelevaa asettautua marttyyrin asemaan – miksi aina minä, sinä et ikinä ja niin edelleen.

Kun ensin painaa niska limassa toisten vuoksi ja unohtaa omat tarpeensa siinä sivussa, on suloisen katkeraa syyllistää puolisoa: Miksi minä aina teen kaiken?

Sillä hetkellä koko sielu huutaa ja anoo puolisoa tekemään asialle jotain ja poistamaan kaiken turhautumisesi, vihasi, tuskasi ja väsymyksesi.

Marttyyri ei kuitenkaan apua niin vain kelpuutakaan. Oma tapa tehdä asiat on se oikea tai sitten vain nopeampi: kyllä minä sen teen TAAS, *syvä huokaus*.

Harvoin nämä purkaukset osuvat aivan maaliin ja tuovat mukanaan leppoisampaa ja sujuvampaa arkea. Väsyneenä rationaalinen ja sovitteleva, aikuismainen keskustelu on lievästi sanottuna vaikeaa.

Terveempi vaihtoehto on pyytää ajoissa selkeästi ja ytimekkäästi apua. Ja oikeasti myös antaa toisen auttaa, omalla tavallaan.

Laita itsesi ykkössijalle

Itse kehottaisin vaihtoehdoksi vielä kolmatta tapaa. Priorisoi ja delegoi välttämätön ja siirrä tai unohda kaikki muu. Laita itsesi ja hyvinvointisi ykkössijalle.

Kukaan ei toistaiseksi (tietääkseni) ole kuollut pesemättömien pyykkien vuoksi. En tunne ketään, joka olisi kärsinyt suuremmin syötyään einesruokaa monta viikkoa putkeen.

Ja vaikka lattialla juoksisi villakoirien armeija ja vessanpönttö vaatisi kuuraamista, sinulla on valta päättää, käytätkö sen päivän ainoan vapaahetken itseesi vai loppumattomaan virtaan kotitöitä.

tiskit

Sanotaan, että samaan virtaan ei voi astua kahdesti. No kyllä voi, kotiäiti nimittäin.

Kuinkahan monta kertaa sinäkin keräät vuorokauden aikana ne samat duplot olohuoneen lattialta laatikkoonsa? Kuinka monesti päivässä peset nuorimmaisen pyllyn?

Ja miten oletkaan yhtä mittaa tiskaamassa, järjestelemässä, pyyhkimässä, kuuraamassa, nostamassa, tasapainoilemassa, rehkimässä, työntämässä, hikoilemassa, kiroilemassa, kieltämässä, huutamassa, suunnittelemassa, huolehtimassa, lohduttamassa tai nukuttamassa?

Luin äskettäin, että Elon Musk suunnittelee humanoidirobottia, joka suorittaisi epämiellyttäviä ja tylsiä arkisia tehtäviä ihmisen puolesta. Hei Elon, yksi pieni juttu.

Sellainen on keksitty jo kauan sitten ja sen nimi on ÄITI.

humanoidi-robotti

Oletko sinä valmis luopumaan jatkuvasta uhriutumisesta ja laittamaan itsesi viimein ykkössijalle?

Itsesi ykkössijalle laittamisessa on kyse sitoutumisesta itseesi ja hyvinvointiisi. Se on tietoinen päätös. Se on sitoutumista siihen, että raivaat kiireisestä ja raskaasta päivästäsi aikaa ja tilaa myös itsellesi.

Laita se kuuluisa happinaamari ensin itsellesi, ennen kuin ryntäät suorittamaan toissijaisia ja ei-kiirettömiä tehtäviä, joiden tekemättömyyttä perheesi ei välttämättä edes huomaa.

Uhriutumisessa on hanurista se, että asettautuessasi uhrin asemaan luovut vallastasi päättää toisin.

Jos olet sitä mieltä, että marttyyrius ja uhriutuminen on so last season ja haluat kerrankin laittaa itsesi ensimmäiselle sijalle, ilmainen webinaarini on juuri sinua varten!

Päivitys: HUOM! Webinaari on päättynyt. Mikäli kiinnostuit, ota minuun yhteyttä Facebookissa tai tämän sivun alareunasta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta:) Kiitos<3

vapaus

Sinun vuorosi on nyt on 100 % maksuton webinaari sinulle, kotiäiti, joka haluat toteuttaa itseäsi äitiyden lomassa itsellesi merkityksellisellä ja motivoivalla tavalla.

Pidän webinaarin Zoomissa lauantaina 28.8.2021 klo 14-15.30. Osallistuminen ei sido sinua mihinkään.

Jos kiinnostuit, klikkaa itsesi mukaan ilmaiseen webinaariini tästä linkistä:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_gfGPgVJ_QTGTKQwhQj04YQ

Nähdään siellä!

Terveisin, Sandra

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!