muutos

Elämäsi tärkein päätös

*Artikkeli EI sisällä kaupallista yhteistyötä vaan haluan yksinkertaisesti kertoa konseptista, johon uskon ja johon olen ollut erittäin tyytyväinen.

Mikä on elämäsi tärkein päätös? Voin paljastaa, että se ei liity parinvalintaan, lastentekoon, ensikodin ostoon tai urapolkuun. Elämäsi tärkein päätös on ottaa vastuu omasta taloudestasi.

Olet ensisijainen matkakumppanisi tässä elämässä ja vastuu omista päätöksistäsi ja valinnoistasi on ensisijaisesti sinulla. Sinulla on myös valta muuttaa elämäsi suuntaa milloin vain haluat.

Jotta sinulla olisi elämässä vaihtoehtoja, vapautta ja mahdollisuuksia, tarvitset rahaa. Puhutaan siis nyt suoraan rahasta. Raha on ihanaa ja rahaa saa rakastaa. Rahalla voi auttaa niin itseään, rakkaitaan kuin ympäristöäänkin.

Rahalla voi tehdä paljon hyvää. Jokaisella on myös mahdollisuus saada lisää rahaa. Vaikka nyt olisit vähävarainen ja taistelet toimeentulosta, se ei tarkoita, että olisit sitä ikuisesti.

Mikä sitten estää meitä saamasta lisää rahaa? Kaikkihan sitä haluavat mutta harvalla sitä on niin paljon kuin vain ikinä haluaisi!

aika-raha

Uskomukset

Minulla, sinulla ja meillä kaikilla on haitallisia uskomuksia rahasta. Onko esimerkiksi jokin seuraavista sinulle tuttu ajatusmalli: Raha on pahaa. Rikkaat ovat ahneita. Rahaa ei saa haluta. Köyhä pysyköön lestissään. Rahasta (puhumattakoon omasta tai toisten palkasta) ei saa puhua.

Maarit Lassander on kirjoittanut oivaltavan kirjan rahasta ja rahan psykologiasta. Kirjan nimi on Rahaviisaus – mitä jokaisen tulisi tietää rahasta ja mielen hyvinvoinnista. Atena, 2020.

Teoksessaan Lassander käsittelee erilaisia opittuja rahan liittyviä toimintamalleja ja uskomuksia ja tarjoaa myös parempia, päivitettyjä malleja terveempään rahasuhteeseen. Suosittelen kirjaa erittäin lämpimästi.

Tiesitkö muuten, että useat rahaan liittyvät toimintamallit ja ajattelutavat polveutuvat jo varhaislapsuudesta?

Jos esimerkiksi lapsuutesi on ollut taloudellisesti tiukka, voi sinun aikuisena olla todella vaikea käyttää rahaa itseesi tai ns. turhiin menoihin. Silloin voit haluta säästää rahaa loputtomiin ja luoda sillä perusturvallisuutta, jota et lapsuudessa taloudellisesti kokenut.

Myös tuhlaaminen ja rahan huoleton käyttäminen on yksi toimintamalli.

eurot

Rahan merkitys

Raha ei ole vain rahaa. Raha on väline, jolla voit parantaa omaa ja toisten elämänlaatua. Rahalla voi tehdä paljon hyvää.

Erittäin oleellista on kuitenkin ymmärtää, että rahaa tulee osata käyttää oikein. Ns. rahaviisauden peruspilari on vastuun ottaminen omasta taloudesta.

Kun otat täydellisen vastuun omista rahoistasi, voit alkaa opetella parempia ja vauraampia rahataitoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Mieti. Et ikinä tiedä, mitä elämä voi tuoda tullessaan. Avioero, puolison yllättävä kuolema, lomautus tai työttömyys, vakava sairastuminen tai jokin muu yllättävä tapahtuma vaikuttaa myös talouteesi suorassa suhteessa.

Voit muuttua hetkessä hyvätuloisesta lähestulkoon varattomaksi. Tämän vuoksi mm. taloudellisen puskurin luominen on ensiarvoisen tärkeää.

Onneksi myös päinvastainen on mahdollista: Jokaisella on mahdollisuus vaurastua ja saada lisää rahaa.

Kyse on sitoutumisesta, opiskelusta ja uusien pienien tapojen toistamisesta säännöllisesti. Sen kummempaa se ei loppujen lopuksi ole.

Tylsin uutinen on se, että vaurastuminen vaatii myös pitkäjänteisyyttä ja kurinalaisuutta. Mutta matkallasi tulet taatusti oppimaan paljon uutta ja rikastumaan siten myös muilla tavoin kuin rahallisesti. Koko elämäsi saattaa muuttaa suuntaansa – parempaan päin.

Tulevaisuuden sinä tulee takuuvarmasti kiittämään sinua siitä, että lopetit tekosyiden käyttämisen ja otit täydellisen vastuun taloudestasi.

kolikot

Miten sinä voit aloittaa vaurastumisen?

Itse otin vastuun oman talouteni suunnasta vuonna 2019. Olin jo jonkin aikaa googlaillut erilaisia mahdollisuuksia tienata pientä lisätuloa kotiäitiyden ohessa ja kohentaa omaa taloudellista tilannettani.

Sainkin selville erinäisiä asioita, mutta aina tipoittain ja pieninä tiedon palasina.

Tuntui, että missään ei ollut koottua tietoa siitä, miten voisin lähteä konkreettisesti etenemään rahatilanteeni kokonaisvaltaisessa kohentamisessa.

Mistä edes aloittaa? kysyin usein itseltäni. Kaikki viralliset sivustot olivat niin tylsiä, että kiinnostus lopahti heti.

Kunnes sattuman kautta törmäsin Sanna Kinasen Bisnesnainen-sivustoon. Sanna vaikutti heti innostavalta ja luotettavalta tyypiltä. Sellaiselta, jolle uskaltaisi puhua omista raha-asioistaan, myös niistä huonoista kokemuksista.

Vähän niin kuin olisin törmännyt ystävään, joka aidosti halusi auttaa minua matkallani kohti taloudelllisesti vakaampaa elämää ja vaurastumista.

Minua kiehtoi Sannassa ja hänen tarjoamassaan konseptissa se, että se tuntui olevan jotain aivan uudenlaista Suomessa.

Bisnesnaisen verkkokurssi kuulosti loistavalta tavalta opetella uutta, sillä pystyisin itse valitsemaan, milloin opiskelen. Niinpä osallistuin intoa täynnä ensimmäiselleni kurssilleni. Ja sille tielle myös jäin, onneksi!

Sannan valmennukset korvanapeista kuunneltuna pitivät minut pitkälti järjissäni, etten olisi hukkunut täysin äitiyteen ja kadottanut itseluottamustani. Tapasin kuunnella valmennuksia vaunulenkeilläni ja aina kun mahdollista.

Äitiys ja elämä yleensäkin kuitenkin aiheutti sen, että välillä oli taukoa. En ollut vielä aivan valmis käytännön tekoihin.

Koko ajan Sannan valmennukset kuitenkin olivat kuin punainen lanka elämässä. Oli ihanaa, että oli joku, joka valoi uskoa, kannusti unelmointiin ja niihin käytännön tekoihin.

coins

Käytännön teot

Sittemmin olen käynyt useita Sannan valmennuksia, kuten Rahatreenin™, Miljonääri mindsetin ja nyt viimeisimpänä Vauras elämä VIP-vuosijäsenyys ja Kryptovaluuttojen perusteet– verkkokurssi.

Olin aloittanut sijoittamisen läheisen kannustamana jo aikaisemmin mutta Sanna ja Ville Kinasen kurssien ansiosta olen viimein ryhtynyt tosissani käytännön tekoihin. Isoin henkilökohtainen mullistukseni on ollut ryhtyminen toiminimiyrittäjäksi.

En usko, että ilman Bisnesnaisen ja Vauras Elämä-yhteisön tsemppiä olisin uskaltanut lähteä tavoittelemaan unelmaani.

Olen idealisti ja ikuinen optimisti. Sen vuoksi tuntuu niin hyvältä, että Kinasten valmennukset ovat niin myönteisiä ja voimaannuttavia.

Vaikka valmennukset liittyvät rahaan, passiiviseen tuloon ja vaurauteen, syvin sanoma on kuitenkin jotain aivan muuta:

Se, että löytää oman motivoivan merkityksensä elämässä, joka on matka. Ja se, että jakaa hyvää myös muille.

ilo-unelmat

Sannan, Villen ja koko Vauras Elämä-yhteisön löydät seuraavasta osoitteesta: https://vauraselama.fi/

Etusivu

**Disclaimer: Bisnesnainen tai vauraselama.fi ei anna sijoitusneuvoja.

Arvonta

HUOM! ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Tutustu Bisnesnaisen Rahatreeniin TÄSTÄ

Osallistu nyt arvontaan Äidin oma huoneen Facebook-sivustolla tästä!

lahja

Äidin oma huone arpoo kaikkien FB-postauksesta tykänneiden ja kommentoineiden kesken 2 kappaletta Sannan Rahatreeniä™! Rahatreeni™on 30 päivän intensiivinen oman talouden ja vaurastumisen aloittamisen tehovalmennus, joka tähtää maksimaaliseen talouden tilan parantamiseen.

Rahatreenin arvo on 49 euroa. Arvonta alkaa perjantaina 3.9.2021 ja päättyy sunnuntaina 12.9.2021.

Facebook tai Vauraselama.fi ei osallistu arvontaan.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.