surffaaja

Et sä noin voi tehdä!

Ei se onnistu.

Ei ole niin yksinkertaista.

Ei ole mahdollista.

Kuinka masentavia, alaspäin vieviä lausahduksia. Into ja aloitekyky tyssäävät täysin nämä sanat kuultuasi, eikö totta? Sinäkin olet varmasti joskus kuullut näitä rajoittavia lausahduksia. Onko niiden lausuja ollut läheisesi, joku ulkopuolinen tai oma sisäinen kriitikkosi?

mahdoton

Meidän äitien, erityisesti kotiäitien, elämässä on omat rajoitteensa. Lasten tarpeet tulee hoitaa vaikka mikä olisi.

Lisäksi meillä jokaisella on elämässämme omat yksilölliset tilanteet, olosuhteet ja vaiheet. Sairaus, parisuhteen päättyminen, tiukka taloudellinen tilanne, asumisjärjestelyt, tukiverkon puuttuminen, mielenterveysongelmat tai muut seikat voivat vaikeuttaa elämää ja tehdä siitä ajoittain miltei sietämätöntä.

Väkisin puskeminen ei yleensä auta asiaa, jos voimat on loppu. Joskus on hyvä hellittää hieman, pyytää apua ja niin sanotusti ”ratsastaa aallolla”, katsoa mihin aalto vie.

Toisinaan oma elämäntilanne voi tuntua toivottomalta. Sanon kuitenkin sinulle, että sitä se ei ole. Jotta saisin sinut vakuutetuksi, kerron sinulle erään selviytymistarinan. Toisenlaisen tarinan aallolla ratsastamisesta.

aalto

Bethany Hamilton

Bethany Hamilton on kolmekymppinen nainen, surffaaja ja äiti Yhdysvalloista. Vuonna 2003 Bethanyn ollessa 13-vuotias, hai hyökkäsi Bethanyn kimppuun hänen surffatessaan. Hyökkäyksen seurauksena Bethany menetti täysin vasemman kätensä.

Pessimisti ajattelisi, että siinä oli sitten naisen ura lainelautailun parissa.

Toivuttuaan Bethany kuitenkin osoitti epäilijöille, että hän pystyy mihin vain haluaa! Vuonna 2004 Bethany voitti ESPY Best Comeback Athlete-palkinnon sekä Teen Choice palkintogaalassa Courage Award-palkinnon. Lisäksi hän on kilpaillut ammattilaisena lainelautailussa ja voittanut mm. Billabong ASP World Junior sarjassa hopeaa.

Nykyään Bethany on tinkimätön elämänmyönteisyyden ja mahdollisuuksien puolestapuhuja. Hän valmentaa, inspiroi ja kannustaa ihmisiä elämään rohkeaa, myönteistä ja unelmien mukaista elämää. Hän on omalla sinnikkyydellään myös osoittanut, että kaikki on mahdollista, kun vain tarpeeksi sitä haluaa eikä anna periksi.

Katso Bethanyn tarinan kertovan elokuvan traileri tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=Y8-FrmSqUCM

auringonlasku

Mitä voimme oppia Bethannylta?

  1. Sinnikkyyttä. Paluu laineille vaati aikaa ja työtä, mutta Bethanny teki sen silti. Miten? Koska hänellä oli tarpeeksi sisäistä motivaatiota. Hänen rakastamansa asia, surffaaminen oli kyllin tärkeää, että hän oli valmis uhraamaan aikaa, vaivaa ja kyyneleitä opetellaakseen uudelleen surffaamaan onnettomuuden jälkeen.
  2. Optimismia. Mahdollisuuksien näkeminen ja niihin tarttuminen ei ole mahdollista ilman myönteistä ja avointa ajattelua.
  3. Uskalla astua ulos ”boksistasi”: Bethanny ei tyytynyt olemaan pelkkä haihyökkäyksen uhri vaan hän loi tarinansa uudelleen ja osoitti teoillaan, että hän itse määrittää, mihin pystyy ja mihin ei.
  4. Kuka tahansa voi omalla esimerkillään luoda itsestään esikuvan ja antaa toivoa, uskoa ja rakkautta myös muille. Hyvää voi jakaa näyttämällä kannustavaa esimerkkiä.
  5. Elä elämääsi kuten haluaisit, ei kuten muut toivovat sinun sitä elävän. Sillä jokaisella meistä on vain yksi elämä.
toivo

Lopuksi

Suuria tekoja tehneet ihmiset, sankarit ja selviytyjät ovat loppujen lopuksi vain tavallisia ihmisiä. Myös heillä on omat haasteensa ja vaikeutensa elämässään. Sinä et ole yhtään erilainen kuin he.

On sanottu, että voittajan ja häviäjän erottaa toisistaan ainoastaan se, että voittaja nousee aina uudestaan ylös kaaduttuaan maahan. Häviäjä jää tuleen makaamaan. Ainoa tapa hävitä on luovuttaa täysin.

Toisinaan voit joutua yrittämään 5, kymmenenkin kertaa, ennen kuin onnistut toivomassasi asiassa. Arjesta selviytyminen, unelmien toteuttaminen ja paremman elämän luominen itsellesi ja perheellesi ei aina ole helppoa mutta se on mahdollista. Mitä useammin yrität, sitä suuremmaksi kasvaa myös todennäköisyytesi onnistua.

Seuraavan kerran kun sisäinen kriitikkosi tai vaikkapa joku lähipiiristäsi sanoo sinulle: ”Et sä noin voi tehdä!” kehotan sinua vastaamaan: ”Kyllä muuten teen, katsopas vain ja ota mallia!”

Try-me

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: