edullinen-kauneudenhoito

Helpot ja nopeat kauneusvinkit kiireiselle ja väsyneelle äidille!

Marraskuu.

Ei mitään kauneinta vuodenaikaa. Pimeys ottaa luonnon päälle ja väsyttää. Jostakin pitäisi repiä voimaa jaksaa arkea.

Olisi myös kiva panostaa omaan ulkonäköön ja jaksamiseen mutta kun ei oikein ole aikaa. Peilistä tuijottaa kalpea ja väsähtänyt äiti-ihminen.

Tässä postauksessa kerron parhaat vinkkini kiireisen äidin kauneudenhoitoon. Ei tuntikausien meikkaamista ja peilin edessä viipymistä vaan toimivia konsteja luonnolliseen kauneuteen ja hyvinvointiin.

Pienetkin hetket vain ihan itseäsi varten auttavat jaksamaan. Samalla saat hengähdystauon arjesta. Itsesi hoitaminen on parhaimmillaan meditatiivinen tuokio, hetki, jolloin olet flow-tilassa ja rentoutunut.

Mikä parasta, useimmat vinkeistäni eivät maksa yhtään mitään tai ovat todella edullisia.

Postaus sisältää affiliatelinkkejä. Linkit on merkattu *-merkillä.

Nopeaa, edullista ja helppoa kauneudenhoitoa?

Believe you me, tiedän, miltä tuntuu olla väsähtänyt ja harmaa. Joinakin päivinä ei vain yksinkertaisesti ole aikaa tai jaksamista.

Jos raha on tiukassa, merkkituotteiden mainostus tuntuu vain ärsyttävän. Mutta kauneudenhoidon ei tarvitse aina maksaa maltaita.

Tässä postauksessa listaan parhaita edullisia kauneusvinkkejä sinulle, jolla on kiire, väsy tai vähän rahaa käytössäsi. Pidemmittä puheitta, aloitetaan!

Kuivashampoo

Bad hairday tai ei aikaa pestä hiuksia? Kuivashampoo rientää apuun!

Kuivashampoon avulla raikastat hiuksia kätevästi ja pikaisesti ennen seuraavaan paikkaan rientämistä. Itse olen tykästynyt Batisten instant hair refresh-kuivashampooseen, tuoksuna Blush- dirty floral.

Kuivashampoo poistaa rasvaisuutta ja öljyä hiuksista kuivattamatta niitä. Sen lisäksi, että tuote poistaa rasvaa, se antaa hiuksillesi myös rakennetta ja volyymia. Kuivashampoon avulla myös poistat ”likaisen” hajun hiuksistasi.

Itse ohut -ja liukashiuksisena olen myös huomannut, että suihkaus kuivashampoota auttaa hiusten muotoilussa. Silloin esimerkiksi hiuspinnit ja tupeeratut osiot pysyvät paremmin paikoillaan.

Kaiken kaikkiaan kuivashampoon avulla pidennät kätevästi pesujen välistä aikaa ilman, että hiukset näyttäisivät ja tuntuisivat pesemättömiltä.

Lisävinkki: jos käytät tuotetta usein, sinun kannattaa välillä pestä hiukset syväpuhdistavalla shampoolla, jotta varmasti poistat mahdolliset jäämät hiuksistasi.

Kuivashampoita on olemassa erikseen niin tummille kuin vaaleillekin hiuksille.

Batisten kuivashampoon löydät edulliseen hintaan esimerkiksi Kärkkäiseltä

Kuorintasukat

Kuorintasukkiin törmäsin sattumalta tämän Virve Fredmanin postauksen kautta

Koska omat jalkapohjani ovat nolostuttavan kuivat ja rapsakat, innostuin tosissani mahdollisuudesta saada vauvanpehmeät jalkapohjat!

Kävinkin pikaisesti ostamassa vastaavanlaiset kuorintasukat läheisestä halpakaupasta. Kyseessä on Naturel Finlandin kuorintasukat, jotka sisältävät vihreää teetä, laventelia, e-vitamiinia sekä kuorivia hedelmähappoja (alfahydroksihappoja).

kuorintasukat
Naturel Finlandin kuorintasukat

Tuoteselosteessa kuvaillaan seuraavasti:

Viikon jälkeen tämä ihmetuote muuttaa karheat jalat pehmeiksi kuin vauvan jalat. Ainutlaatuinen jalkojenhoitotuote, joka poistaa kovettumat jo yhdellä hoitokerralla. Laventeliuutteella on antibakteerisia, tulehduksia estäviä ominaisuuksia. Kuorintasukat voivat myös samaan aikaan puhdistaa jalat ja varpaanvälit bakteereista.”

Voiko tämä pitää paikkaansa? Valitettavasti oma kokemukseni odottaa vielä vuoroaan, sillä olen vartonut sopivaa hetkeä testata tuotetta. Koska tuoteselosteessa suositellaan 90 min hoitoaikaa, paras aika lienee silloin, kun lapset ovat jo unten mailla.

Mitä tulee muiden bloggaajien kokemuksiin, eri merkkisillä kuorintasukilla näyttää olleen huomattavia vaikutuksia jalkapohjien kuntoon. Katso esimerkiksi täältä

Oletko sinä kokeillut kuorintasukkia? Millaisin tuloksin?

Huom! Koska kuorintasukat sisältävät runsaasti kuorivia AHA-happoja, ne voivat aiheuttaa oireilua herkimmissä ihmisissä. Noudata siis aina pakkauksen ohjeita ja lopeta käyttö heti, mikäli tunnet kipua tai muita epäilyttäviä tuntemuksia.

Naturel Finlandin kuorintasukat löydät esimerkiksi Tokmannin verkkokaupasta.

BB-voide

Lidlin tuotteissa on oman kokemukseni mukaan hyvä hinta-laatusuhde. Näin on myös Lidlin BB-voiteen suhteen. Cien-merkkinen all in 1 BB-cream sisältää SPF 15-aurinkosuojan, peittää kevyesti ihon virheitä ja tasoittaa ihon sävyä. Se myös kosteuttaa tehokkaasti.

Tuoteselosteen mukaan se myös peittäisi rypyt mutta ihan niin optimistiksi en taida heittäytyä. Kaiken kaikkiaan tuote kuitenkin tekee kasvojen ihosta tasaisemman ja heleämmän.

En ole paksun meikkipohjan ystävä vaan aina kun mahdollista, käytän kevyttä meikkivoidetta. Yleensä se tarkoittaa BB-voidetta. BB-lyhennehän tulee sanasta blemish balm.

Kyseessä on kevyt, hoitava, kosteuttava ja heleyttävä pohjustustuote. Käytännössä se on mielestäni sävyä antava päivävoide mutta korjatkaa jos olen väärässä, sillä en ole asiantuntija.

Joka tapauksessa kevyt kerros BB-voidetta riittää mainiosti arkimeikin pohjaksi. Talvikelien alkaessa tuote myös kosteuttaa huomaamatta ihoa ja suojaa sitä pakkasilta. Sävyjä on kaksi, light ja medium to dark, itse käytän vaaleampaa sävyä.

Lidlin Cien-merkkisen BB-voiteen löydät Lidlistä vain muutaman euron hintaan.

Karkkipäivän blogista löydät myös kattavan testipostauksen muusta Lidlin kosmetiikasta.

https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/lidl-meikit/

Kynsilakka ja huulipuna

Ehkä itsestäänselvää, mutta sipaisemalla sähäkän väristä huulipunaa ja kynsilakkaa piristät mukavasti muutoin harmaata päivää. Joskus kaunistautumisessa on kyse pienistä jutuista.

Mikä parasta, sekä huulipunia että kynsilakkoja löydät nykyään hyvinkin edullisesti esimerkiksi Lidlistä ja Tokmannista. Laatukin saattaa yllättää positiivisesti.

Itse löysin aivan ihanan kimaltelevan kynsilakan läheisestä Outlet/kirpputorimyymälästä. Toinen lakka taas on saatu anopilta:)

kynsilakat
Kynsilakoilla saat väriä arkeen

Kulmakarvojen muotoilu

Hymähtelen itsekseni. Ilmeisesti nyt trendikkäimpiä ovat luonnolliset, jopa näkymättömät kulmakarvat. Ja juuri kun olin itse opetellut muotoilemaan hentoiset kulmani vahvemmiksi kulmageelin avulla!

Toisaalta elämme ihanaa aikaa siinä mielessä, että kaikkien kukkien annetaan kukkia. Vahvat kulmat, värikkäät kulmat, rönsyävät kulmat, näkymättömät ja kenties Pamela Andersonin tyyliset langanohuet kulmatkin saavat hyväksynnän.

Loppujen lopuksi mitä väliä, sillä sinä itse elät kulmiesi kanssa. Fakta on kuitenkin se, että hyvinmuotoillut ja erottuvat kulmat voivat tuoda ulkonäköön huomattavaa ryhtiä ja ilmettä.

Kulmien muotoiluun riittää nykyään vaihtoehtoja kestovärjäyksestä pigmentointiin ja laminointiin. Ennen muinoin kulmat vain piirrettiin kynällä.

Kävin Tokmannissa ja löysin Essencen halpismeikit. Olin skeptinen mutta koska edessäni oli niin sanottu hetkellinen taloudellinen kapeikko, päätin kokeilla. Niinpä ostoskoriini päätyikin alla kuvassa oleva Essencen kulmageeli.

kulmageeli
Kulmageeli

En voinut uskoa kuittia, kun huomasin tuotteen hinnan olevan vain muutaman euron! Sitten katsoin pakkauksen tuoteselostetta. En ole aivan varma, mitä mieltä olen Kiinassa tuotetusta kosmetiikasta…hmmm.

Joka tapauksessa, kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kulmageeliä, Essencen vedenkestävää Brow like a boss ink brow gel sävyä blonde, 01. Tuotteen luvataan kestävän käytössä jopa 72 tuntia.

Löydät kulmageelin mm. Tokmannista.

Alla kuvassa kulmani ennen meikkiä, seuraavassa kulmakynällä rajattuna ja kolmannessa Essencen geelillä muotoiltuna. Mistä pidät eniten? Entä ovatko kulmani liian tummat viimeisessä kuvassa? Ja kyllä, voisin nyppiä ja muotoilla kulmat vielä siistimmiksi…

(Sivuhuomautus: haluan uskoa, että silmäryppyni ovat seurausta paljosta nauramisesta:))

kulmakarvat1
Kulmakarvat ennen meikkiä
kulmakarvat2
Kulmakarvat kynällä kevyesti muotoiltuna
kulmakarvat3
Kulmakarvat geelillä muotoiltuna, muutama harjanveto unohtui

Itse ajattelin ensin, että uudet kulmani ovat aivan liian tummat. Ajan myötä kuitenkin tykästyin niihin. Toki ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa kun kasvoille on muutenkin laitettu meikkiä. Jatkossa uskon vaihtelevani fiiliksen mukaan kynärajauksen ja geelin välillä.

Ihon riittävä kosteutus: Seerumit ja ihoöljyt

On mahdoton korostaa liikaa riittävän kosteutuksen merkitystä ihonhoidossa. Silti se on myös minun kompastuskiveni. En myöskään tässä ala listaamaan juuri sinulle sopivaa kosteutusmuotoa tai tuotetta. Oikea tuote riippuu niin iästäsi, ihotyypistäsi kuin elintavoistasikin.

Mitä enemmän ikää, sitä tärkeämpää kosteutus on. Nykyään on tarjolla myös runsaasti erilaisia öljyjä ja seerumeita, joiden avulla tehostat kasvoveden ja kosteusvoiteen yhteisvaikutusta ihollasi. Erilaiset ”korjaavat” tuotteet ovat myös muodissa, kuten TÄMÄ, kieltämättä suolaisen hintainen BM anti-stress day cream voide.

Itse olen kokeillut muun muassa tätä Twistben seerumia: *Evolven Organic Beauty Bio-retinol + C Booster väsyneellä ja samealle iholle, sisältää c-vitamiinia ja bakuchiolia. 100% luonnollinen tuote.

Olen aiemmin kirjoittanut Twistben tuotteista näissä postauksissa:

Ihonhoito kotiäidin tyyliin eli naama korppuna kohti talvea?
Ihonhoitoa ja itsetutkiskelua – kotiäidin ihonhoito osa 2
Kuinka saada kaunis iho eli miten kotiäiti sai terveemmän ihon jo viikossa!
Voihan mustapäät! Miten päästä eroon mustapäistä? Kotiäidin ihonhoito osa 4

Twistbe on siis täysin suomalainen kosmetiikkaliike ja verkkokauppa. Twistben verkkokaupasta löydät todella laajan valikoiman erityisen laadukasta, hinta-laatusuhteeltaan erinomaista luomukosmetiikkaa sekä erilaisia ihonhoitoa tukevia kauneusruokatuotteita.

Jotakin Twistbe tekee oikein, sillä heidän asiakaspalautteensa ja asiakaskokemuksensa ovat poikkeuksellisen positiivisia. Tuotteet siis oikeasti toimivat!

Iso osansa tässä asiassa on Twistben asiantuntevalla asiakaspalvelulla. Heidän verkkokaupassaan sinun ei tarvitse arvailla ihosi tarpeita ja oikeita tuotteita vaan saat aina apua sitä halutessasi.

*Pääset tutustumaan Twistbeen verkkokauppaan TÄSTÄ

Sisäisesti nautittava kollageenilisä

Sinäkin olet varmasti nähnyt mainoksia sisäisesti nautittavasta kollageenilisästä? Olet ehkä ollut yhtä skeptinen kuin minäkin sen todellisesta tehosta?

Kerron kuitenkin sinulle, että olen käyttänyt kyseistä tuotetta jo kahden ja puolen kuukauden ajan ja se on aidosti vaikuttanut ihoni kuntoon positiivisesti!

Minulla on tasaisempi, pehmeämpi ja kimmoisamman tuntuinen iho, ihohuokoset näyttävät pienemmiltä ja tasaisemmilta ja esimerkiksi silmäkulmissani olevat juonteet eivät ole enää niin syviä kuin ennen tuotteen käyttöä.

Kokonaisuudessaan tuntuu siltä, että iho on heleämpi.

Koska asiasta on mahdotonta kirjoittaa lyhyesti, lupaan kirjoittaa aiheesta erillisen postauksen aivan lähiaikoina. Sitä odotellessa suosittelen sinua tutustumaan Oslo Skin Labin tuotteisiin *TÄÄLLÄ.

d-vitamiini

D-vitamiini

D-vitamiini, kalaöljyn ohella, on tunnetusti yksi tärkeimmistä suomalaisten ravintolisistä. Talven pimeydessä kun on vaikea saada d-vitamiinia auringosta.

Mehiläisen mukaan D-vitamiinin puutos on yleistä suomalaisessa aikuisväestössä. D-vitamiinin puute taas voi aiheuttaa mm. seuraavia asioita:

Riittämätön D-vitamiinin saanti altistaa osteoporoosille ja luunmurtumille. Tutkimuksissa D-vitamiinin puute on liitetty myös mm. infektioherkkyyteen eli heikentyneeseen puolustusjärjestelmään, masennukseen, diabetekseen, syöpä- ja verisuonisairauksiin, tasapaino- ja lihasheikkouteen, autoimmuunitauteihin sekä hermoston rappeumatauteihin. Suoraa syy- ja seuraussuhdetta ei kuitenkaan aina ole osoitettu.

Lähde: Mehiläinen

Viime aikoina uutisotsikoissa on vilauteltu myös mahdollisuutta, että d-vitamiinilla voidaan mahdollisesti ennaltaehkäistä myös MS-taudin puhkeamista.

https://www.ms-nyt.fi/fi_FI/home/mina-ja-ms/ms-ja-d-vitamiini.html

https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/d-vitamiinin-puutos-kasvattaa-ms-taudin-riskia/

Osta D-vitamiinisi nyt *TÄÄLTÄ

Riittävä vedenjuonti

Yksinkertaisesti sanottuna, elimistömme ja ihomme tarvitsee nesteytystä. Niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Liian usein ihon kuntoa lähdetäänkin puunaamaan ainoastaan ulkoisin keinoin, kun ainoastaan juomalla enemmän vettä ja kurkkaamalla jääkaappiin voisimme saada aikaan paljon enemmän.

Juo siis riittävästi vettä ja ulkoile kosteassa syyssäässä, siitä iho tykkää.

Nestettä tulisi saada päivässä noin 2-3 litraa. Koska osa nesteestä tulee ravinnon mukana, pelkästään vettä ei tarvitse väkisin juoda noin paljon. Vuorokauden aikana on hyvä juoda noin puolitoistalitraa nestettä.

Vesi on vanhin voitehista. Tarvitsemaasi veden määrään vaikuttavat kuitenkin mm. käyttämäsi lääkitys, kova urheilu tai vaikkapa helle. Katso lisää täältä

Ulkoilma

Marraskuussa tekisi ehkä mieli käpertyä sänkyyn ja nukkua talven yli kuten muumit. Pidemmällä tähtäimellä jaksamisen kannalta mielekkäämpää on kuitenkin astua rohkeasti ulos ja ulkoilla. Aloita pienestä. Raikas ilma tekee hyvää niin fyysisesti kuin henkisesti.

Latinankielinen lause Solvitur ambulando tarkoittaa: se ratkeaa kävelemällä. Monet arkipäivän ongelmat saattavatkin huomaamatta ratketa, kun lähdet kävelylle, yksin tai vaikkapa karvaisen kaverin kanssa.

Ystävien ja rakkaiden seura ja nauraminen

Mikä olisi mukavampaa kuin kokoontua yhteen aterialle, nauttia hyvästä ruoasta ja nauraa? En keksi paljon parempaa. Nauru tekee hyvää sielulle ja mielenterveydelle.

Jokainen meistä tarvitsee edes joskus toista ihmistä, läheisyyttä ja aitoa, merkityksellistä keskustelua ja yhteyttä.

Spontaani yhteydenpito on ehkä korona-aikana kärsinyt inflaation. Jos konkreettinen tapaaminen ei onnistu, sopikaa vaikkapa videon välityksellä yhteinen kahvihetki. Älä eristäydy omaan kuplaasi. Kun uskaltaudut ihmisten ilmoille huomaat, että maailma on edelleen pystyssä ja elämä jatkuu.

illanvietto

Kirkasvalolamppu

Moni kokee saavansa apua aamun herätyksiin kirkasvalolampusta. Yöpöydälle tai etätyöpöydän yhteyteen sijoitettuna lamppu tuo päivääsi kirkkautta myös talven pimeimpänä aikana.

Esimerkiksi Verkkokaupan valikoimasta löydät taatusti sinulle sopivan kirkasvalolampun.

Musiikki ja tanssi

Joskus kun mieli on matalalla, parasta mitä voit tehdä on pistää tanssiksi. Kuuntele mielimusiikkiasi, tanssi, unelmoi ja pistä lekkeriksi.

On taitolaji nähdä elämässä myös se leikkisä, hauska ja lapsenomainen puoli. Tuota taitoa voi kuitenkin harjoitella.

Pelkkä työ ja velvollisuus tekee sinusta hymyttömän ja onnettoman. Pysähdy siis nauttimaan pienistä elämän iloista.

Lopuksi

Mitä mieltä olit näistä vinkeistäni? Onko sinulla jo useampi niistä käytössä? Entä mitä itse suosittelet? Olisi kiva kuulla mielipiteesi:)

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!