Aidin-oma-huone-kasvokuva

Ihonhoito kotiäidin tyyliin eli naama korppuna kohti talvea?

Disclaimer: en ole kosmetologi, ihotautilääkäri tai muu ihonhoidon asiantuntija vaan postaus perustuu omiin kokemuksiini sekä lainaamiini lähteisiin.

Postaus sisältää affiliatelinkkejä, jotka on merkattu *-merkillä.

Artikkelia päivitetty 31.01.2022.

Ihonhoito ja äitiys

Heräät aamukuudelta kuopuksen kanssa, kroppaa ja mieltä kolottaa valvotun yön jäljiltä ja mietit, miten ihmeessä jaksat tämänkin päivän iltaan asti.

Ensimmäinen asia mielessäsi on kuppi kahvia. Olo on kyllä valmiiksi sangen kuivakka, joten lasillinen vettä tai parikin voisi tehdä hyvää.

Kasvojen iho tuntuu yhtä aikaa sekä rasvaiselta että kuivalta. Ihme korppu.

Olet myös huomannut, että leukaasi on viime aikoina ilmestynyt hormoninäpyiksikin kutsuttuja näppylöitä. Et oikein enää tiedä, mitä kasvoillasi tapahtuu.

Posket, kasvojen reunat ja silmänympärykset kinnaavat kuivuuttaan kun taas leuka, nenänpielet ja otsa rasvoittuvat ja kiiltelevät.

Ihohuokoset näyttävät kraattereilta ja silmien ympärillä on mustat renkaat.

Jotain tarttis tehdä.

Aidin-oma-huone-ihonhoito
Jos ihosi näyttää tältä, jotain täytyy todellakin tehdä!

Ihonhoito kotiäidin tyyliin

Säännöllinen ihonpuhdistus ja kosteutus on ulkoisen ihonhoidon A ja O. Iho ei kuitenkaan pysty voimaan hyvin elleivät elämäntavat muutoin ole kunnossa.

Riittävä lepo, ulkoilu ja liikunta, vedenjuonti ja monipuolinen ja laadukas ravinto ovat puhtaan ja terveen ihonkin perusta.

Kotiäitiys on mullistavaa aikaa jolloin stressitasot ovat usein korkealla ja aika itselle on kortilla. Syötyäkin tulee helposti mitä sattuu ja milloin sattuu. Riittävästä levosta nyt ei kannata puhuakaan.

Säännölliset ihonhoitorutiinit ovat ehkä jääneet jaksamisen- ja ajanpuutteen vuoksi.

Ihonhoito on satsaus itseesi

Voit ajatella ihonhoitoa sijoituksena. Kun jaksat tehdä säännöllisesti pieniä hyviä tekoja, ajan mittaan huomaat vaivan kannattaneen ja ihosi on hyvinvoiva ja kaunis.

Vertaa ihonhoitoa vaikkapa hampaiden pesuun. Mitä jos jättäisit hampaasi pesemättä joka päivä kahden vuoden ajan? Miltä luulisit hampaidesi näyttävän?

Aidin-oma-huone-jarvi
Vesi, elämän ehto – myös ihollesi!

Ihonhoito gone bad eli miten minä hoidan ihoani

Olen luonnonkosmetiikan ja luonnollisuuden ystävä aina, kun mahdollista. Nuorempana valitsin ihonhoitotuotteet raflaavan purnukan, herkullisen tuoksun tai halvan hinnan perusteella.

Nyt kun lähestyn neljääkymmentä ikävuotta, osaan jo arvostaa laatua, vaikka se sitten hinnassa kirpaiseekin hetken.

Viime vuosina olen kuitenkin suhtautunut ihonhoitoon hyvin mutkattomasti ja jopa piittaamattomasti.

Kuivuudesta kärsivän ja näppyläisenkin ihon omaavana olen pelännyt liikaa ihon luonnollisen rasvakerroksen eli sebumin peseytymistä pois.

Liiallinen putsaaminen kun rasvoittaa epäpuhdasta ihoa entisestään siten, että iho alkaa tuottamaan lisää talia, mikä johtaa pidemmän päälle epäpuhtaaseen ja tukkeutuneeseen ihoon.

Pitkään en pessytkään ihoani millään muulla kuin satunnaisesti vedellä. Ajattelin, että iho hoitaa itse itsensä.

Aina en edes jaksanut putsata meikkejä (joita kyllä käytän harvoin) pois tai tein sen väärillä tuotteilla ja välineillä.

Pintakuivuuden vuoksi tietysti rasvasin ihoani. Mutta tein sen milloin milläkin tuotteella, hakuammunnan kautta.

Koko ihonhoitorutiiniani voitaisiin verrata siihen, että olisin syöttänyt kissalleni spaghettia tai vaahtokarkkeja, vaikka se oikeasti kaipaa viljatonta ja sokeritonta lihaisaa raakaruokaa.

Minkä takia siis rankaisin ihoani väärillä tuotteilla ja hoitotavoilla? Hyvä kysymys. Osin varmasti tietämättömyyttäni ja osin laiskuuttani. Osin rahanpuutettani ja osin kait ajattelin, että pärjään ilmankin.

Nyt kuitenkin käännän kelkkani. Neljänkympin korvilla on jo aikakin ryhtyä toimenpiteisiin terveemmän ihon puolesta.

Oman ihotyypin tarkempi selvittäminen ja sopivien ihonhoitotuotteiden löytäminen vie kuitenkin aikaa.

Ihotyyppejä kun on useita ja niiden lisäksi on myös erilaisia iho-ongelmia, jotka voivat olla paikallisia ja hetkellisiä.

Tämän lisäksi vielä Suomen talvi vaikuttaa monella siten, että rasvainenkin iho voi olla hyvin pintakuiva.

Miten ihmeessä siis oikeasti selvität, mikä sinun ihotyyppisi oikein on?

Aidin-oma-huone-rantakivet
Epäpuhdas ihotyyppi? Kosteutus ainakin on kunnossa!

Paras blogi ihonhoitoon

Ehkä paras ihonhoitoon, kauneuteen ja kosmetiikkaan keskittyvä bloggaaja on Miia Johansson.

Miia on 40-vuotias ammattibloggaaja ja meikkaaja-maskeeraja. Miia löytyy myös Instagramista, jossa hänellä on opettavaisia minitutoriaaleja.

Miia on opiskellut ihonhoitoa brittiläisessä Formula Botanicassa ja auttanut tuhansia seuraajiaan saavuttamaan paremman ja hyvinvoivan ihon.

Miialla on viikoittainen Miia auttaa-postaussarja, jossa seuraajat voivat esittää kysymyksiä ihonhoidosta, kauneudesta ja meikistä.

Suurin syy, miksi olen ihastunut Miian blogiin on se, että hän suosittelee lukijoilleen laadukkaita ja turvallisia juuri heidän ihotyypilleen sopivia ihonhoitotuotteita, pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa.

Lisäksi hän antaa aidosti toimivia vinkkejä ihonhoitoon.

Luonnonkosmetiikka on luonnollista

Luonnonkosmetiikka on viime vuosina tullut aina vain suositummaksi. Tässä vaiheessa on hyvä huomauttaa, että myös luonnonkosmetiikassa voi olla allergikoille sopimattomia raaka-aineita.

Joskus allergikolle voikin sopia paremmin synteettiset ihonhoidontuotteet. Kaikki luonnontuotteetkaan eivät siis ole hyviä tai toimi kaikille.

Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden käyttöön voi liittyä ristiriitaisuuksia. Kuten se, että ne ovat biohajoavampia mutta niiden hiilijalanjälki voikin joskus olla suurempi kuin synteettisten raaka-aineiden.

Niinpä ei voida suoralta kädeltä sanoa, että luonnonkosmetiikka olisi parempi valinta kuin synteettisiä raaka-aineita sisältävä.

En lähde tässä erittelemään asiaa sen syvällisemmin vaan annan sinun lukea itse asiasta suoraan Miian blogista.

Aidin-oma-huone-rantakoivu
Hyvin kosteutettu rantakoivu.

Ihonhoito ja henkilökohtainen muutos

Olen tyytyväinen, että löysin Miian blogin. Viimeinkin alan ymmärtää, miten minun tulisi ihoani hoitaa. Ja mikä tärkeintä, MIKSI.

Jättämällä ihonhoidon laimin olen varmastikin aiheuttanut iholleni hallaa, osin ehkä peruuttamatontakin.

Miian postaukset ja niiden kommentit kuitenkin todistavat, että toimivan ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista tai vaikeaa.

Tunnollisella ja hellällä hoivalla iholle voidaan saada aikaan pieniä ihmeitäkin. Less is more. Miian oman ihonhoidon kehityskaaren ja kommentteja ja palautteita pääset lukemaan TÄSTÄ.

Miten tunnistaa oma ihotyyppi

Oletko sinä tyytyväinen ihosi kuntoon? Hoidatko ihoasi säännöllisesti? Entä tiedätkö oikeasti, mikä sinun ihotyyppisi on tai mitkä tuotteet ihollesi sopivat?

Henkilökohtaisesti olen kyllästynyt siihen, että ihoni on läikikäs ja täynnä mustapäitä ja epäpuhtauksia. Laajentuneet ihohuokosetkaan eivät näytä kovin kauniilta.

Iho selkeästi janoaa kosteutusta.

Niinpä päätin kerrankin panostaa laadukkaisiin ihonhoidon tuotteisiin Mian oppien mukaan. TÄMÄN yksinkertaisen ihotyyppien ihonhoito-oppaan mukaan lähdin selvittämään ihotyyppiäni.

Tein seuraavan loogisenkin johtopäätöksen: Minulla on mitä ilmeisimmin (pintakuiva) sekaiho. T-alueen ihohuokoset ovat suurentuneet, finnejä tulee ja toisilta alueilta iho voi olla kuiva ja kiristävä.

Pintakuivuus on suluissa, koska Miian blogin mukaan pintakuivuus ei ole ihotyyppi vaan ihon ongelma.

Aidin-oma-huone-kasvokuva2
Lähtökohta: punoittava, epäpuhdas ja pintakuiva iho (hyvänä päivänä). #nofilters

Yleisiä ihonhoitovirheitä

Johanssonin blogin mukaan yksi yleinen ongelma ihonhoidossa on käyttää liian vahvoja tuotteita.

Toinen ongelma on riittämätön tai vääränlainen kosteutus. Laadukas kasvovesi on loistava tapa kosteuttaa kasvojen ihoa ja sen käyttö unohtuu monilta.

Kasvoveden käyttö myös helpottaa voiteiden imeytymistä ihoon.

Käytätkö sinä kasvovettä osana ihonhoitorutiiniasi?

Mikäli et, Twistbellä on loistava valikoima tarkkaan tutkittuja kasvovesia, jotka oikeasti toimivat. Pääset valitsemaan juuri sinulle sopivan kasvoveden valitsemalla ensin ihotyyppisi. Klikkaa *tästä Twistben sivuille.

Yksi loistava kasvovesi on paljon kehuttu Bybin Mega Mist, joka sopiikin useimmille ihotyypeille. *Twistbe kuvailee Mega Mistiä sen tuotesivulla seuraavasti:

BYBI Mega Mist on todellinen kosteuttavien kasvovesien kuningatar sisältäen enemmän hyaluronihappoa kuin useimmat seerumit!

Mega Mist on kasvovesi sinulle, joka koet, että mikään kosteutus ei riitä ihollesi. Mega Mist tekee ihosta kimmoisan, sileän ja kosteutetun!

Mega Mist -kasvovesi on todellista superfoodia iholle. Se kosteuttaa, raikastaa ja heleyttää ihoa tehokkaasti läpi päivän. Jos kärsit kuivasta ihosta, kaipaat kosteutusta tasapainottamaan sekaihosi toimintaa tai haluat huolehtia ihosi ennenaikaisen ikääntymisen hidastamisesta on BYBI Mega Mist oikea valinta sinulle.

Miksi BYBIn Mega Mist on täydellinen kasvovesi?

Kasvovesi on täynnä ihoasi hemmottelevia ja ravitsevia aktiivisia raaka-aineita eikä se sisällä alkoholia tai turhia täyteaineita.

Mega Mist -kasvovesi sisältää:

  • Erityisen paljon hyaluronihappoa joka silottaa, pehmentää ja edistää ihon kimmoisuutta

  • Ruusu-, appelsiininkukka- ja granaattiomenavettä, jotka antavat kuivuudelle kyytiä ja hellivät herkkääkin ihoa

  • Merilevää (sormilapakelppi), joka antaa Mega Mistiin kiinnostavan mineraali- ja antioksidanttiboostin

Kenelle tuote sopii?

BYBI Mega Mist kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille, erityisen hyvin kuivalle ja pintakuivalle iholle sekä ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä hidastamaan.

Voit tilata Mega Mistin *täältä.

Twistbe

Omat ihonhoidon syntini

Myönnän itse syyllistyneeni seuraaviin ihonhoidon synteihin: a) putsaamatta jättäminen b) riittämätön tai vääränlainen kosteutus c) kasvoveden unohtaminen sekä d) kasvoja putsatessani olen tehnyt sen aivan liian vahvoilla, randomisti valituilla tuotteilla.

Lopuksi voin todeta, etten ole välittänyt hölkäsen pöläystä ihotyypistäni.

Olen käyttänyt kiitollisena kaikki mahdolliset handoutit, lehtien kylkiäiset ja tuttujen eteenpäin lahjoittamat tuotteet. Iso virhe. Se, mikä sopii yhdelle, voi aiheuttaa suoranaista haittaa toiselle!

Muutos

Nyt teen ryhtiliikkeen. Mian ohjeita ja tuotesuosituksia mukaillen päätän tilata itselleni laadukkaan puhdistusmaidon, kasvoveden ja päivävoiteen. Mistä?

No Twistbeltä, josta löydän seuraavan ohjeistuksen ihotyypilleni: MITEN SEKAIHOA KANNATTAA HOITAA?

Ihotyypin hoidossa on oleellista tasapainottaa ihon uloimman kerroksen toimintaa, ennaltaehkäistä finnien syntymistä ja kosteuttaa ihoa tarpeeksi.

Etenkin vahvasti peseviä tuotteita, kuten puhdistusvaahtoja ja -geelejä kannattaa välttää, sillä ne saattavat nimenomaan agitoida ihoa tuottamaan talia entistä enemmän. Ne myös kuivattavat ihoa heikentäen sen uloimman kerroksen suojamekanismeja. Lähde

Twistbeltä muuten löydät ihonhoidon asiantuntijoiden valitsemat täsmätuotteet eri ihotyypeille ja niiden käyttöohjeet!

Mikä Twistbe?

Twistbe on Helsingin Kampissa sijaitseva täysin suomalainen kosmetiikkaliike ja verkkokauppa.

Sen perustajat Kati ja Veera ovat opiskelleet muun muassa ihon biologiaa, solubiologiaa, raaka-ainetuntemusta ja kosmetiikan valmistusta.

Tuotteiden laatu, toimivuus, ympäristöystävällisyys, turvallisuus ja eettisyys ovat heille tärkeitä kriteerejä tuotteiden valinnassa.

Twistben verkkokaupasta löydät todella laajan valikoiman erityisen laadukasta, hinta-laatusuhteeltaan erinomaista luomukosmetiikkaa sekä erilaisia ihonhoitoa tukevia kauneusruokatuotteita.

Halutessasi saat myös ohjeistusta ja tukea juuri sinulle sopivien tuotteiden valintaan ja käyttöön.

On meinaan herkullinen verkkokauppa kaikille luonnonkosmetiikan ystäville!

Verkkokaupassa on myös ihonhoidon podcast sekä erilaisia verkkokursseja.

Twistben nimi muuten tulee sanoista The Way It’s Supposed To Be.

Aidin-oma-huone-lehdet
Kosteat syyspäivät tekevät iholle hyvää

Kaunis iho täältä tullaan!

Mitä lopulta tilasin?

Tilasin nämä sekaihoiselle suositellut tuotteet:

Päätökset tuotteista ovat omiani ja en ole vielä päässyt niitä testaamaan.

Kirjoitan kuitenkin jatkoa tälle postaukselle heti, kun saan tuotteet käyttööni ja voin raportoida tuloksista ja kokemuksistani.

Toinen juttu on tuotteiden hinta. Vaikka hinta-laatusuhde on Twistbellä erinomainen, tuntuu lähemmäs satasen käyttäminen ihonhoitoon näin kotihoidontuella ja säästöillä elävän mielestä melko huikentelevaiselta.

Ymmärränkin hyvin, että kattavan ihonhoitopaketin tilaaminen voi kotiäidin tuloilla olla haastavaa.

Ehkä voit silloin panostaa esimerkiksi yhteen laadukkaaseen tuotteeseen ja aloittaa ihonhoitorutiinisi mullistamisen sillä?

Ketään en kuitenkaan suosittele käyttämään viimeisiä ruokarahojaan kosmetiikkaan.

Tai sitten voit säästää ostamalla tuotesetin Twistbeltä…

…kun nyt ostat kerralla vähintään 4 ihotyypin tuotetta, saat 10% alennuksen käyttämällä ihotyypillesi ehdotettua koodia. Mene kohtaan Ihotyyppi, valitse oma ihotyyppisi ja saat ehdotuksen koodista. Klikkaa *TÄSTÄ.

Aidin-oma-huone-ovi
Hyvinhoidetussa rakennuksessa ja ihossa on paljon samaa. Ne kestävät kauniina läpi vuosikymmenten.

Yhteenveto

Ihonhoitoon panostaminen on yksi tapa laittaa itsensä ensimmäiselle sijalle ja hemmotella itseään.

Usein se on myös välttämättömyys etenkin talven paukkupakkasilla, mikäli haluaa välttää rutikuivan ja kutisevan, oireilevan ihon.

On hyvä muistaa, että ihonhoitoon kuuluvat ensisijaisesti terveelliset elämäntavat ja riittävä kosteutus myös sisäisesti eli vedenjuonti.

Yksi hyvä keino onkin seurata vedenjuontiaan erilaisten sovellusten avulla. Kaikki ihonhoitorutiinit eivät siis välttämättä maksa yhtään mitään!

On fiksua perehtyä omaan ihotyyppiin ja selvittää juuri sille sopivat, laadukkaat tuotteet esimerkiksi Miia Johanssonin blogin avulla. Silloin vältyt turhilta hutiostoksilta.

Usein laadukas tuote on myös riittoisampi kuin halvempi versio.

Haluat varmasti aitoja tuloksia? *Twistben tarkoin tutkituilla ja oikeasti toimivilla tuotteilla säästyt monelta päänvaivalta ja huomaat eron.

Aidin-oma-huone-myllynkivi
Pientä pintakuivuutta havaittavissa?

Arvonta

HUOM! ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Koitko tämän postauksen hyödylliseksi? Entä haluaisitko kenties kokeilla Twistben tuotteita mutta et henno?

Oletko kotiäiti ja haluat auttaa minua kirjoittamaan sinua aidosti hyödyttävää sisältöä?

Jos vastasit kyllä, osallistu nyt arvontaani vastaamalla alla olevaan kyselyyn. Kaikkien kyselyyn vastaajien kesken arvon yhden Kotiäidin hemmottelupaketin.

Pakettiin kuuluu 1 kpl Bybin Mega Mist kasvovesi 30 ml (arvo 22,50 euroa) ja 1 kpl Nourish Londonin Probiotic Multimineral Repair Mask Kasvonaamio 5ml

Ei pöllömpi palkinto, vai mitä?

TÄSTÄ KYSELYYN: https://bit.ly/3iWAP0G

Arvonnan säännöt

Arvonta alkaa 13.10.2021 ja päättyy 31.10.2021. Voittajaan otan yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostitse tai mahdollisuuksien mukaan FB:n yv:llä.

Hemmottelupaketin lähetän postitse.

Facebook, Miia Johansson tai Twistbe eivät osallistu arvontaan.

Jotta pystyt osallistumaan arvontaan, täytä kyselyyn nimesi ja s-postiosoitteesi.

Osallistumalla hyväksyt sen, että saatan ottaa yhteyttä sähköpostitse tai FB:n yv:llä mahdollisen palautteen tai voiton merkeissä.

Yhteystietojasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen eikä jaeta eteenpäin.

Antamiasi vastauksia käytetään vain ja ainoastaan Äidin oman huoneen kehittämiseen, jotta voisin palvella sinua entistäkin paremmin. Niitä ei julkaista tai jaeta missään.

Kiitos palautteestasi ja onnea arvontaan!

TÄSTÄ KYSELYYN: https://bit.ly/3iWAP0G

Twistbe

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: