Aidin-oma-huone-kaunis-iho

Kuinka saada kaunis iho eli miten kotiäiti sai terveemmän ihon jo viikossa!

Kyllä, luit oikein! Olen saanut aitoja tuloksia muuttamalla ihonhoitorutiinejani ja noudattamalla niitä seitsemän vuorokauden ajan.

Tästä lisää hetken päästä…

Alkuun kerron, että tämä on alkuperäisen ihonhoitopostaukseni kolmas osa. Ensimmäisen osan löydät täältä ja toisen osan täältä

Disclaimer: en ole kosmetologi, ihotautilääkäri tai muu ihonhoidon asiantuntija vaan postaus perustuu omiin kokemuksiini sekä lainaamiini lähteisiin.

Postaus sisältää affiliatelinkkejä, jotka on merkattu *-merkillä.

Artikkelia päivitetty 31.01.2022.

Äitiys, pintakuiva sekaiho ja uusi ihonhoitorutiini

Ihonhoitopostaussarjani ensimmäisessä osassa otin esille kotiäidin ihonhoitoon liittyviä haasteita.

Niitä ovat mm. ajan ja levon puute, toimimattomat tai olemattomat ihonhoitorutiinit, tietämättömyys, vääränlaiset tuotteet tai vaikkapa rahanpuute.

Kerroin myös, kuinka kamppailen pintakuivan sekaihon kanssa, jossa on laajentuneet ihohuokoset ja epäpuhtauksia. Avauduin myös vuosien piittaamattomuudestani ihonhoitoa kohtaan.

Kerroin muutoshalustani ja kuinka lähdin etsimään tietoa itselleni soveltuvista ihonhoitorutiineista ja tuotteista. Korvaamattomana apuna olivat sekä Miia Johanssonin ihonhoitoblogi että *Twistben verkkokauppa.

Postauksen ensimmäisen osan lopussa julkaisin arvonnan, jonka palkintona oli kotiäidin hemmottelupaketti.

Aidin-oma-huone-ihonhoitoa
Arvonnan palkinto onnelliselle voittajalle!

Toisessa osassa esittelin tilaamani tuotteet ja asiakaskokemukseni Twistbeltä tilaamisesta ja tuotteiden toimittamisesta.

Tässä kolmannessa osassa kerron, kuinka sain selvästi kauniimman ihon ja aitoja tuloksia jo viikossa.

Tein sen noudattamalla Miia Johanssonin ohjeita ja panostamalla laadukkaisiin, minun ihotyypilleni sopiviin tuotteisiin sekä hoitamalla ihoani 7 päivän ajan sille suositellulla tavalla.

Ei poppaskonsteja, ei trendituotteita.

Ihotyyppi ja sen merkitys

Itselläni on pintakuiva sekaiho, jossa on laajentuneet ihohuokoset etenkin T-alueella sekä epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä.

Sinulla voi olla täysin erilainen ihotyyppi ja omat iho-ongelmasi.

Kannustankin tutkailemaan rauhassa, mikä oma ihotyyppisi on ja mikä sen ensisijainen tarve on. Juuri sinulle sopiva ja toimiva ihonhoito nimittäin lähtee oman ihotyyppisi tuntemuksesta.

Ethän lätkisi seiniinkään mitä tahansa maalia, vaan juuri seinille tarkoitettua. Miksi ihmeessä siis käyttäisit kasvoillesi mitä tahansa tuotteita sen kummempia asiaan perehtymättä?

Mistä liikkeelle? Kolmen askeleen matka kohti kauniimpaa ihoa

 • Kannustan sinua aivan aluksi perehtymään Miia Johanssonin blogiin ja erityisesti tähän postaukseen. Perustelut Miian blogin suosittamiselle löydät ihonhoitopostauksen ensimmäisestä osasta.
 • Sen jälkeen kun olet Miian artikkelien avulla löytänyt oman ihotyyppisi, suosittelen tutustumaan kotimaiseen kosmetiikan verkkokauppa *Twistbehen.

Se ei ole ainoastaan verkkokauppa vaan ihonhoidon asiantuntijoiden luoma sivusto, josta löydät mm. verkkovalmennuksia ihonhoitoon ja jokaiselle ihotyypille räätälöityjä tuotesuosituksia.

 • Kolmanneksi kehotan sinua panostamaan laadukkaisiin tuotteisiin. Tiedän, hinta voi olla suolainen ja kirpaista kotiäidin pienistä tuloista otettuna.

Mutta on hyvä muistaa, että laadukkaat ja tutkitut raaka-aineet ovat usein moninverroin tehokkaampia ja pieni määrä tuotetta riittää pitkälle.

Halvimmat ja huonoimmat markettituotteet sisältävät vain vähän ihollesi hyvää tekeviä ainesosia – ja suurimman osan saatat huuhtoa viemäristä alas!

Eli oikeastaan kysyn sinulta nyt: haluatko aidosti toimivia tuotteita ja kauniimman ihon?

Jos vastasit kyllä, panostaisin sinuna ehdottomasti tutkitun turvallisiin ja toimiviin tuotteisiin.

Tämän sanottuani en väitä, etteikö marketista voisi olla mahdollista löytää juuri sinulle soveltuvia tuotteita. Jos näin on, onnittelen sinua hyvistä kaupoista!

Tässä välissä huomio. Sinun on hyvä muistaa, että testaamani tuotteet eivät välttämättä sovi sinun ihollesi.

Olemme kaikki yksilöitä ja ihonkuntoon vaikuttavat ulkoisen ihonhoidon lisäksi monet muutkin asiat kuten levon määrä, kosteutus, ravinto, ulkoilu, stressi ja niin edelleen.

Lisäksi sinullakin saattaa olla ajoittaisia iho-ongelmia, jotka eroavat omistani. Tee siis aina oma tutkimustyösi ensin. Siten rakennat hyvän pohjan omalle ihonhoitorutiinillesi ja varmistat parhaat tulokset.

Älä siis luota sokeasti kenenkään somevaikuttajan suosituksiin.

Konjac-sieni
Tämä söpöläinen tekee ihmeitä ihollesi!

Miten saada kaunis iho viikossa

Olen nyt käyttänyt tilaamiani tuotteita täsmälleen viikon ajan. Tilaamani (ja itse maksamani) tuotteet ovat seuraavat:

Lähtötilanne

Ennen kokeilun aloittamista ihoni oli pintakuiva, epäpuhdas sekaiho.

Todella laajentuneet ihohuokoset erityisesti otsassa, nenässä, nenänpielissä ja leussa häiritsivät ja tuntuivat epätasaisena ja röpelöisenä ihona.

Lisäksi etenkin nenänpielet ja posket punoittivat helposti. Kasvojen reunat kuten ohimot ja posket kinnasivat helposti kuivuuttaan.

T-alue taas saattoi alkaa kiiltelemään päivän mittaan. Leuan alle tuli säännöllisesti hormoninäppylöitä. Mustapäät vaivasivat koko T-aluetta runsaina joukkoina.

Kerroin edellisessä postauksessani käyttäneeni vajaan kuukauden ajan paria markettituotetta, jotka toivat jonkinverran apua ihon epäpuhtauteen ja kuivuuteen.

Mitään mullistavaa ero en kuitenkaan havainnut.

Markettituotteita ennen en oikeastaan hoitanut ihoani mitenkään…

Aidin-oma-huone-Mega-mist
Tämä supersuosittu kasvosuihke toimii!

Uusi ihonhoitorutiinini

 • Aamuisin pesen kasvot ainoastaan vedellä ja hieromalla niitä hellästi The Konjac Sponge Companyn vihreä savi-sienellä. Kastelen ja puristelen sienen läpikotaisin ja huuhtelen kasvoni ennen kuin hieron niitä ja kaulaani sienellä.

Lopuksi huuhtelen kasvot ja taputtelen kuivaksi pyyhkeellä. Kasvot tuntuvat älyttömän sileiltä ja pehmeiltä.

 • Seuraavaksi suihkutan Bybin Mega Mist-kasvovettä vielä pikkuisen kosteille kasvoilleni. Tuote tuntuu miellyttävältä ja luonnolliselta ja siinä on raikas hedelmäinen tuoksu.

Kasvot tuntuvat tosiaan kosteutetuilta, freesimmiltä ja tuotteen runsaan hyaluronipitoisuuden ansiosta myös sileämmiltä.

 • Kun Bybin kasvosuihke on suurinpiirtein kuivunut, levitän iholleni Apeiron intensive care-kasvovoidetta. Pidän tuoksusta, joka muistuttaa kesäisen ja aurinkoisen mäntymetsän vaniljaista tuoksua, pienellä sitruksisella häivähdyksellä.

Ravitseva koostumus on ylellinen ja tuntuu, että pienikin määrä riittää, toisin kuin monien halpojen ja lantratulta tuntuvien voiteiden kanssa.

Ravitseva ja riittoisa ja tuoksuu hyvältä!

Näillä eväillä aloitan siis uuden päivän.

 • Iltaisin lisään aamun konjac-sienipesuun Apeironin hellävaraisen puhdistusmaidon. Kastelen kasvot ja sienen valmiiksi, puristan siitä liian veden ja hieron sieneen pienen määrän puhdistusmaitoa, jonka jälkeen hieron sen hellävaroen ihooni.

 • Lopuksi huuhtelen kasvot ja sienen ja puristelen sienen taas kuivaksi ilmavaan paikkaan aamun pesua odottamaan. Kasvot taputtelen pyyhkeellä ja heti sen jälkeen suihkutan taas Mega mistiä ja levitän Apeironin voiteen yötä varten.

On aina yhtä häkellyttävä tunne huomata, kuinka pehmeältä ja sileältä ihoni voi tuntua!

Apeironin hellävaraisesta puhdistusmaidosta minun on sanottava yksi kielteinen puoli: siinä on omaan nenääni liian voimakas sitruksinen tuoksu.

Eli ensi kerralla tilaan luultavasti tuotteen toimivuudesta huolimatta jonkin toisen puhdistusmaidon.

En ole muuten ennen tätä käyttänyt Konjac-sientä, joten kuulisin mielelläni lisää, jos jollakin on antaa vinkkejä käytön optimoimiseksi:)

Aidin-oma-huone-muutoksia
Päivä päivältä kohti kauniimpaa ihoa

Tulokset viikon kokeilun jälkeen – mikä on muuttunut?

Kokeilun aloittamisen jälkeen, josta siis käsi sydämellä on vain 7 vuorokautta aikaa:

 • Ihoni on tasaisempi, sileämpi ja pehmeämpi.
 • Ihohuokoset eivät enää ammota apposen auki vaan ovat supistuneet huomattavasti säännöllisen ihonhoitorutiinin ansiosta.
 • Mustapäät ovat joko vaalenneet tai niitä on huomattavasti vähemmän, erityisesti nenänympärysalueella.
 • Ihoni ei punoita enää yhtä herkästi poskilta ja nenän alueelta.

 • Vaikka iho tuntuu kosteutetummalta kuin ennen eikä kinnaa enää samaan tapaan, uskoisin seuraavaksi tilaavani iholleni sopivan hoitoöljyn tai seerumin lisäkosteutukseksi.

Etenkin näin talviaikaan tuntuu, että mikään kosteutus ei ole tarpeeksi!

Mustapäihin liittyen olen oppinut tämän viikon aikana yhden asian: Kaikki mustapäiksi luulemasi epäpuhtaudet EIVÄT ole mustapäitä!

Pahamaineisiksi mustapäiksi luulemasi iho-ilmiöt nimittäin saattavat olla täysin luonnollisia talisäikeitä, joita ei ole tarkoitus saada pois!

Sekä Miia Johansson että Virve Fredman ovat kirjoittaneet asiantuntevasti aiheesta, joten jätän asian syvällisemmän käsittelyn heille.

Tästä tiedosta viisastuneena päättelisin, että suurin osa vihaamistani ”mustapäistä” onkin todellisuudessa talisäikeitä.

Tieto on yhtä aikaa sekä huojentava että hieman masentava. Mutta miksi taistella tuulimyllyjä vastaan?

kiitos-kirje
Kaunis kiitos Twistbeltä

Kaunis iho viikossa – ei täydellinen iho viikossa!

Täydellisyys on tylsää. Täydellisyys on mahdottomuus.

Ymmärrän, että oma epäpuhtauksiin taipuvainen ihoni tuskin ikinä muuttuu posliini-ihoksi.

Tiedän kuitenkin, että jatkamalla omalla ihotyypilleni soveltuvia ihonhoitorutiineja sille sopivilla tuotteilla voin saada sen voimaan huomattavasti paremmin.

Jos sain näin hyviä tuloksia jo viikossa, mitä tapahtuukaan parin kuukauden tai puolen vuoden päästä?

Usein kauneuteen haetaan pikaratkaisuja kauneuskirugiasta, meikeistä tai kuvankäsittelystä.

Oikeasti kaikkein paras teko, minkä voit tehdä kauneutesi hyväksi on omalle ihotyypillesi sopiva ihonhoito säännöllisine rutiineineen.

Sen kummemmasta ei loppujen lopuksi ole kyse. Less is more.

Kuten sijoittamisessakin, tulokset eivät aina näy heti. Silloin saatat muuttua kärsimättömäksi ja vaihtaa entistä vahvempiin tuotteisiin siinä toivossa, että tulokset näkyvät nopeammin!

Pyydän sinua rakastamaan ihoasi. Älä kurita sitä liian vahvoilla tai väärillä tuotteilla!

Kuuntele asiantuntijoita (minä en edelleenkään ole ihonhoidon ammattilainen) ja selvitä oma ihotyyppisi.

Yksi hyvä keino on selailla Miia Johanssonin blogia. Sieltä pääset alkuun oman ihotyyppisi tunnistamisessa. Miia myös opastaa sinut toimivien tuotteiden pariin.

Oma kokemukseni Twistben tuotteista on viikon kokeilun jälkeen yksinomaan positiivinen.

En kuitenkaan jätä kertomatta, mikäli huomaan jonkin tuotteen olevan kohdallani toimimaton tai vaikuttavan ihooni kielteisellä tavalla.

Seuraavassa jatkopostauksessani selviääkin, onko tuotteilla ollut huonoja vaikutuksia.

Twistbe
Yksi syy lisää rakastaa Twistbetä

Kuinka saada kaunis iho – parhaat ja tutkitut ihonhoitotuotteet

Hyvä ja turvallinen tapa saada takuuvarmasti laadukkaita tuotteita on tilata ne Twistbeltä. Twistben tuotteet käyvät läpi tarkan seulan.

Kaupan perustajat ovat opiskelleet niin kosmetiikan valmistusta kuin ihon biologiaakin. Kuten sivustollakin lukee (suora lainaus):

Emme tyydy myymään tuotteita vain sillä perusteella, että ne ovat esimerkiksi sertifoitua luonnonkosmetiikkaa tai vegaanisia.

Olemme tehneet kattavan työn varmistaaksemme, että valikoimamme tuotteet puhtauden lisäksi aidosti toimivat ja täyttävät kriittisimmänkin kuluttajan toiveet.

Tarjoamme sivuillamme vain tuotteita ja palveluita, jotka edustavat meidän arvojamme.

Löydät valikoimistamme myös suuren joukon säilöntäaineettomia, vegaanisia ja 100% luomutuotteita.

Twisben tuotteet eivät myöskään sisällä eläinkokeilla testattuja ainesosia.

Lue lisää tuotevalikoiman kriteereistä täältä.

Asiakaskokemukseni Twistbellä

Edellisessä postauksessani kerroin kuinka hyvin Twistbe onnistui antamaan tilaukselleni lisäarvoa mm. käsinkirjoitetun kiitosviestin ja lahjakortin muodossa.

Tuotenäytteet olivat myös kiva yllätys ja extra tuotetilaukselle. Kauniin liila pakettikin ilahdutti.

Monessa lähteessä Twistben asiakaspalvelua ja tuotteita onkin ylistetty.

Voit itse tutkia asiakaskokemuksia tästä.

Tässä pari tyytyväisen asiakkaan palautetta samasta lähteestä:

Olen syksystä lähtien käyttänyt ihonhoitotuotteitanne ja ihoni ei ole koskaan voinut yhtä hyvin! Se tuntuu kosteutetulta, pehmeältä, epäpuhtaudet ovat vähentyneet reilusti ja mikä parasta meikki levittyy ihanasti hyvinhoidetulle iholle <3 Lisäksi on aina ihana saada pakettinne nopeasti postissa käsinkirjoitetun viestin kera.

Iso kiitos siitä, että nyt ihonhoito on mielekästä, kun huomaa selvän eron aikaisempaan. Aikaisemmin on tuntunut siltä, että puhdistan, rasvaan, käytän naamioita jne mutta tuloksia ei näy missään. No ei näy kun hoitaa väärillä tuotteilla.
– Palaute Instagramissa –

Kiitos teille jälleen kerran nopeasta paketin toimituksesta! Teiltä saa kyllä aina niin hyvää palvelua puhumattakaan aivan huippu tuotteista. <3 Olen saanut hormonaalista aknea kuriin teidän tuotevinkeillä ja tuotteilla, olen kiitollinen avustanne.

Ja miten piristävää on aina saada paketin mukana joku tsemppiviesti ja parit sydämet. Teistä huokuu aito kiinnostus asiakkaita kohtaan <3
– Palaute Instagramissa –

Kaiken kaikkiaan Twistben asiakkaiden ja lukuisien somevaikuttajien positiivinen palaute puhuu Twistben konseptin puolesta.

Tarkoin tutkitut ja aidosti toimivat tuotteet sekä asiantunteva neuvonta ja ohjaus. That’s it!

Mitä seuraavaksi?

 • Mitä luulet, voisivatko Twistben tuotteet toimia juuri sinulla?
 • Onko sinulla iho-ongelmia, joita et ole saanut ratkaistua lukuisista yrityksistä huolimatta?
 • Vai oletko kuten minä, että ihonhoitorutiinia ei ole ikinä ollutkaan?

Olen varma, että saat molempiin ongelmiisi ratkaisun Twistbeltä.

Käy siis nyt rohkeasti kurkkaamassa *Twistben valikoimaa.

Twistbe

Jos et tiedä, mistä aloittaisit, sivustolta löytyy niin jokaisen ihotyypin kuvaus kuin tuotesuosituksetkin, erillinen Apua & tietoa ihonhoitoon-osio ja podcast.

Myös erilaiset iho-ongelmat ja ikä on huomioitu verkkokaupan tuotesuosituksissa. Twistbe opastaa tuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Seuraavassa postauksessa kerron lisää tuotteiden vaikutuksista iholleni. Olethan hyvä ja jaat postaustani eteenpäin, jos koit sen hyödylliseksi! Lämmin kiitos sinulle!

Stay tuned<3

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: