miten-loytaa-itsensa-Aidinomahuone

Miten löytää itsensä kun on hukassa omassa elämässään

Onko sinulla usein tunne, että olet hukassa omassa elämässäsi?

Etkö enää tunnista itseäsi?

Mikään ei tunnu enää miltään ja päivät ovat yhtä puurtamista toisensa perään.

Ehkä elämäsi ei tällä hetkellä vastaa lainkaan itsellesi kuvittelemaasi elämää.

Tai sitten olet kokenut haasteita ja vastoinkäymisiä, jotka ovat vieneet ainakin osittain toivon unelmiltasi.

Olet ehkä elänyt aikasi tiettyä elämänvaihetta ja nyt olet kurkkuasi myöten täynnä sitä.

Olet ehkä tottunut tyytymään, antamaan periksi ja jopa pienentämään itseäsi.

Maltat vain harvoin pysähtyä ja miettiä elämääsi, sillä olet tottunut suorittamaan elämää.

Kun vihdoin pysähdyt, saatat miettiä, miten ihmeessä olet päätynyt tähän pisteeseen.

Kun viimein pysähdyt, se voi olla jopa tuskallista.

Siispä suoritat entistä enemmän.

Kaikki tuo päätön suorittaminen on kuitenkin kuin laastari luunmurtuman päällä – hetken apu.

Ei mikään hyvä paikka olla ja elää.

Pitäisikö elämän olla vain sietämistä, jaksamista ja suorittamista?

Ei todellakaan.

Sillä sinä ansaitset paljon parempaa.

Tässä postauksessa annan sinulle parhaat vinkkini, miten voit aloittaa itsesi etsimisen.

Lue myös tämä: 10 parasta kirjaa sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä

Mistä aloittaa itsensä etsiminen?

Miltei mikä tahansa elämänmuutos vaatii rehellistä tilanteen kohtaamista, hyväksymistä ja vastuunottamista. Jotta voisit aidosti aikaansaada muutoksen, sinun kannattaa tehdä seuraavat asiat:

 • Pysähdy. Kartoita tämänhetkinen elämäntilanteesi. Voit vaikka kirjoittaa ylös plussat ja miinukset. Tee tämä kuitenkin syyllistämättä itseäsi. Tilanne on mikä on, suunta on nyt ylöspäin!

 • Meillä kaikilla on takana epäonnistumisia ja katumuksenkin aiheita. Niihin on kuitenkin turha jäädä roikkumaan. Ne ovat menneisyyttä. Jos et malta päästää irti näistä vastoinkäymisistä ja katkeruuden aiheista, ne kulkevat taakkana selässäsi.

Kuten haiseva lasti lehmänlantaa, menneisyys haiskahtaa aina takanasi, ellet hellitä. Päästä siis irti ja keskity tulevaan, siihen, mitä voit tehdä.

 • Jos taustallasi on niin suuria ja kipeitä asioita, että et kykene käsittelemään niitä yksin, hanki ammattilaisapua. Sinun jaksamisesi ja mielenterveytesi tulee olla ykkössijalla!

 • Varaa aikaa muutokselle. Se ei tule tapahtumaan yhdessä yössä. Sitoudu ja ole valmis tekemään pieniä säännöllisiä muutoksia arkeesi. Aluksi ne voivat tuntua uhrauksilta, mutta pitkällä tähtäimellä juuri nämä pienet muutokset vievät sinut maaliin.

 • Keskity positiiviseen, tulevaan ja mahdollisuuksiisi. Voit jokaisessa elämäsi tilanteessa valita, näetkö vain esteitä vaiko mahdollisuuksia ja kehittymisen paikkoja. Kyllä, jokaisella on elämässään omat rajoitteensa ja vaikeutensa. Mutta älä sabotoi itseäsi sanomalla, että et pysty tai kykene.

 • Ota selvää asioista. Mihin suuntaan haluat mennä? Mikä asia elämästäsi puuttuu? Tai ehkä haluatkin luopua jostakin? Mistä voit saada tietoa asioista? Onko sille olemassa vertais-tai tukiryhmiä? Löydätkö apua sosiaalisesta mediasta?

 • Muista, että hyvin todennäköisesti et ole ensimmäinen ihminen maailmassa, joka kohtaa kyseisen haasteen.

 • Hakeudu aina sitä asiaa kohti, jota haluat lisää elämääsi. Jos voivottelet ja ryvet siinä, mikä elämässäsi on vialla, fokuksesi on aina negatiivisessa.

 • Yritä nähdä itsesi uudessa valossa: mitä kaikkea voisit ja haluat olla? Älä jumitu siihen, mitä olet tällä hetkellä tai mitä olet tähän asti kuvitellut pystyväsi olemaan. Unelmoi vapaasti ja isosti!
elamanmuutos-tuntematon
 • Älä keskity liikaa siihen, mitä muut ajattelevat. Suurin osa ihmisistä ajattelee pääasiassa omia asioitaan. Ja mitä väliä loppujen lopuksi on tuikituntemattomien mielipiteellä?

 • Muista tämä asia: Pelko on valehtelija. Pelko saa meidät olemaan tekemättä asioita, joita aidosti sisimmässämme pidämme tavoittelun arvoisina.

 • Pyri tasapainoon. Kun jotakin on liikaa tai liian vähän, sinäkin olet epätasapainossa. Itselleni tärkeitä asioita ovat liikunta, itseni kehittäminen ja toteuttaminen, terveellisen ja herkuttelun tasapaino, rakkaat ihmiset ja muut sosiaaliset kontaktit, auttaminen ja taloudellinen tasapaino sekä riittävä lepo.

Yleensä, kun nämä asiat toteutuvat vuorokauden aikana sopivassa suhteessa, oloni on loistava ja päivästä tulee onnistunut. Minkälaista tasapainoa sinä kaipaat elämääsi?

 • Huolimatta pettymyksistä ihmissuhteissa pyri luottamaan siihen, että suurin osa ihmisistä haluaa tehdä hyvää ja olla hyviä toisilleen. Kyynisyys ja negatiivisuus ei ole mikään toivottava piirre. Realistinen optimismi kuulostaa jo paljon paremmalta.

 • Pidä huolta fyysisestä kunnostasi ja terveydestäsi. Kunnioita ihmeellistä ja toimivaa kehoasi ja anna sille riittävästi lepoa. Terve mieli terveessä ruumiissa. Jos et ole tottunut liikkumaan aloita vaikka 15min aamulenkillä ennen lasten heräämistä. Voit taatusti paremmin.

Parin viikon jälkeen saatat jo olla riippuvainen tuosta omasta hetkestä aamuisin. Sen lisäksi kävely tutkitusti lisää luovuutta ja ideointia. Kuka tietää, ehkä oivallat kävellessäsi jotain merkityksellistä elämänmuutoksesi kannalta?

 • Kokeile rohkeasti uusia asioita. Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mihin suuntaan haluat edetä, ainoa tapa on kokeilla. Ole siis rohkea ja avoimin mielin.
 • Mikään ei ole peruuttamatonta. Kokeile vaikkapa vastata viikon ajan jokaiseen eteesi aukeavaan mahdollisuuten sanalla KYLLÄ. Kun viikko on lopussa, voit kysyä itseltäsi, mitä tapahtui? Parhaimmillaan saavutit jotain aivan uutta.
 • Muista, että voit aina aloittaa uudestaan. Mitä siitä, jos kokeilit jotakin ja epäonnistuit? Ehkä se asia ei ollut alunperinkään sinua varten? Tai sitten vain tarvitset uuden ja paremman toimintasuunnitelman.

Niin sanotut epäonnistumisetkin muuttuvat huomattavasti motivoivimmiksi, kun keskityt niistä saamaasi oppiin. Olet myös yhden kokemuksen viisaampi.

 • Pyydä apua ja myös jaa sitä runsaalla kädellä.
 • Ole kiitollinen jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta.
 • Luota itseesi.

Mitä mieltä olet näistä jakamistani vinkeistä?

Voisivatko nämä toimia sinun elämässäsi?

Kaipaatko lisätsemppiä unelmiesi tavoitteluun? Katso siinä tapauksessa tämä artikkelini:

Miksi et saa mitä haluat? 40 mahdollista syytä

Kuulisin mielelläni mielipiteesi. Kerro se kommenteissa ja jos tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen ystävälle! Kiitos.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!