ihonhoito-mustapaat-jarvi

Voihan mustapäät! Miten päästä eroon mustapäistä? Kotiäidin ihonhoito osa 4

Spoiler alert: Tämä postaus kertoo muodonmuutoksesta, johon en itsekään uskoisi ellen näkisi tuloksia peilistä joka ikinen päivä!

Artikkelia päivitetty 31.01.2022.

Johdanto

Tämä on neljäs osa alkuperäiselle ihonhoitopostaukselleni Ihonhoitoa kotiäidin tyyliin eli naama korppuna kohti talvea? Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä. Linkit on merkatty *-merkillä.

Postaussarjan muut osat ovat Ihonhoitoa ja itsetutkiskelua – kotiäidin ihonhoito osa 2

ja Kuinka saada kaunis iho eli miten kotiäiti sai terveemmän ihon jo viikossa!

Suosittelen lukemaan postaussarjan aikaisemmat osat ennen tätä artikkelia, jotta pysyt mukana:) Alla kuitenkin lyhyt kertaus.

Miten saada parempi iho?

Artikkelisarjan aikaisemmissa osissa kerroin, kuinka vuosien laiminlyönnin jälkeen aloin panostamaan säännölliseen ihonhoitoon laadukkailla tuotteilla.

Avauduin sekaihostani, joka on pintakuiva ja kärsii mustapäistä ja ajoittaisista näppylöistä. Lisäksi käsittelin syvällisempiä syitä laiminlyöntieni takana.

Ymmärsin, että itseeni panostaminen ja itseni ykkössijalle laittaminen voi näkyä myös niinkin pienissä ja arkisissa asioissa kuin säännöllinen ihonhoito.

Voin valita, olenko kauniimman ihon arvoinen vai en. Ihoni rankaiseminen saikin jäädä ja uusi säntillisen ihonhoitorutiinin noudattamisen aika alkoi.

Kerroin myös, kuinka sain loistavia tuloksia ainoastaan yhden viikon säännöllisen ihonhoitorutiinin aikana. Kerroin kokemuksistani *Twistbeltä tilaamistani tuotteista TÄÄLLÄ.

Tässä postauksessa kerron, mitä tuloksia olen saanut tilaamillani tuotteilla noin kuukauden käytön jälkeen. Pysythän siis mukana, koska tiedossa on melko uskomattomia uutisia!

En vamastikaan ole ainoa, jonka sitkeänä kiusana ovat olleet mustapäät. Aloitetaan siis kertaamalla, mistä mustapäät oikeastaan johtuvat.

Muistutan, että en ole kauneudenhoidon tai ihonhoidon ammattilainen. Tarkistathan siis aina faktat ammattilaiselta:)

Mistä mustapäät johtuvat?

Aluksi on hyvä tiedostaa, että terve ja hyvinvoiva iho perustuu ihon luonnollisen rasvakerroksen ja mikrobiomin toimintaan. Ihon luonnollinen rasvakerros koostuu kuolleista ihosoluista, rasvahapoista ja valkuaisvaineista.

Mikrobiomi taas koostuu mm. bakteereista ja ihon pinnalla elävistä hiivasienistä. Molemmilla on erittäin tärkeä työ suojata ihoasi ja pitää se terveenä.

Kun ihoa putsataan liian vahvoilla tai väärillä aineilla, tuo luonnollinen suojakerros häiriintyy ja tiedossa on ongelmia.

Tällöin yleensä kuvioihin tulevat erilaiset epäpuhtaudet ja rasvaisuuden tunne, vaikkakin iho on usein pintakuiva juuri samasta syystä.

Iho nimittäin alkaa kompensoimaan luonnollisen rasvakerroksen puuttumista erittämällä entistä enemmän rasvaa, joka tukkii ihohuokoset tuottaen näppyjä, epäpuhtauksia ja mustapäitä.

Ihon toiminta on häiriintynyt.

Epäpuhtauksia taas sitten putsataan entistä rajummin ottein kenties perehtymättä lainkaan omaan ihotyyppiin ja sen tarpeisiin.

Tai sitten ei putsata yhtään mitenkään, kuten minä ennen häpeäkseni tein!

Kierre on valmis ja epäpuhtauksista ei tunnu pääsevän eroon.

Yksi yleisimmistä tai ainakin naisten keskuudessa kiusallisimmiksi mielletyistä vaivoista on mustapäät.

Nuo mustat pisteet ihon pinnalla, erityisesti nenässä, nenän pielissä ja leuassa ja otsassa. Joskus poskissakin. Niin sanottu T-alue.

Virve Fredmanin blogissa on erittäin hyvä määritelmä mustapäille. Lainaan sitä nyt suoraan:

Mustapää on epäpuhtaus, joka näkyy iholla nimensä mukaisesti mustana pisteenä sen mustaksi hapettuneen pään vuoksi.

Mustapää on siis ihohuokoseen (josta myös ihokarvat kasvavat) jumiin jäänyttä talia, kuollutta ihosolukkoa ja muita mahdollisia epäpuhtauksia, jotka ovat hapettumisen myötä kovettuneet ja tummuneet.

Kun mustapäätä puristaa tai avuksi ottaa mustapäälaastarit, irtoaa mustapää ihohuokosesta suorastaan jäykkänä tikkuna, joka voi jopa tuntua kovalta.

Mustapään tunnistaa nimenomaan siitä, että sen pää on musta ja tali on kovettunut, minkä vuoksi se myös tarttuu esimerkiksi mustapäälappuihin niin helposti.

Lähde

Mustapäät ovat siinä mielessä rasittavia kavereita, että niiden jäljiltä myös ihohuokoset laajentuvat herkästi. Hyvällä hoidolla ja laadukkaalla kasvovedellä mustapäitä voi kuitenkin pienentää, vaalentaa ja lopulta hävittääkin.

Twistbe

Miten päästä eroon ihohuokosista – tätäkin on googlattu!

Tehdään nyt kerralla selväksi että itse ihohuokosista ei voi eikä tulisikaan päästä eroon! Jokaisella meistä on ja kuuluukin olla ihohuokoset.

Yksillä ne ovat vain huomaamattomammat kuin toisilla. Niitä voi olla hankala pienentää, jos sinulla on taipumusta laajentuneisiin ihohuokosiin.

Ihon voi kuitenkin saada tasaisemmaksi ja ihohuokoset ainakin tilapäisesti ”suljettua” samoilla konsteilla kuin mustapäitäkin poistetaan.

Eli hyvällä ja säännöllisellä ihonhoidolla, joka on tarkoitettu juuri sinun ihotyyppisi tarpeisiin.

Katso Miia Johanssonin ohjeet laajentuneiden ihohuokosten hoitamiseen täältä. Alta löydät apua myös mustapäistä eroon pääsemisessä.

Lähteet:

EROON MUSTAPÄISTÄ – 3 ASKELTA (vai ovatko ne mustapäitä!?)
YLEISIN IHO-ONGELMIEN AIHEUTTAJA: VÄÄRÄ PUHDISTUSTUOTE

Eroon mustapäistä luonnollisesti

Kuten jo yllä mainitsin, taistelussa mustapäitä vastaan kaikkein paras ase on säännöllinen ja oikeaoppinen, oman ihotyypin mukainen ihonhoito jo nuoresta pitäen.

Toki mustapäitä voi myös puristella, mutta muista aina tehdä se puhtain käsin puhtaalle iholle ja mahdollisimman hellävaroen. Turvallisinta on luottaa ammattitaitoisen kosmetologin apuun.

Twistben ohjeiden mukaan luonnollinen ase laajentuneita ihohuokosia (eli sitä kautta myös mustapäitä) vastaan on terveelliset elintavat.

Liikunta, mahdollisimman puhdas ravinto ja lepo ovat oleellisessa asemassa niin kokonaisvaltaisen terveyden kuin ihonkin hoidossa. Lähde

Muita Twistben mainitsemia helppoja keinoja supistaa ihohuokosia ovat:

  • ihohuokosten tukkeumaa estävä hellävarainen kuorinta

  • ihohuokosia puhdistava tai supistava kasvovesi ja

  • syväpuhdistavan naamion käyttö.

  • Jokainen hyötyy varmasti aurinkosuojan käytöstä.

Myös NIASIINIAMIDIA kannattaa harkita. Alla suora lainaus Twistben verkkokaupasta:

Miltä kuulostaa raaka-aine, joka voi samanaikaisesti hillitä talin tuotantoa, pitää ihohuokoset puhtaana sekä tasoittaa hienoja juonteita ja ryppyjä?

Mitäpä jos kertoisimme, että sama raaka-aine voi lisäksi auttaa pigmenttimuutoksiin, ihon punaisuuteen tai kellertävään väriin sekä parantaa ihon kosteutta ja elastisuutta, täten tasoittaen ihon pinnan tekstuuria.

Tällainen raaka-aine todellakin on olemassa ja se tunnetaan nimellä niasiiniamidi. Monipuolisten ominaisuuksiensa vuoksi siihen on helppo hullaantua ja tässä blogissa kerrommekin, miten sinä voit hyötyä niasiiniamidista! Lähde

Lue lisää niasiiniamidista *TÄÄLTÄ

Itse asiassa *TÄSTÄ voit shoppailla nyt heti täsmätuotteet laajentuneita ihohuokosia vastaan!

Twistbe on loistava verkkokauppa ihonhoitoon siinäkin mielessä, että saat sieltä aina halutessasi asiantuntevia neuvoja ja tuotesuosituksia juuri sinun ihotyypillesi sopivina.

Seuraavaksi kerron sinulle, miten oma kuukauden ihonhoitokokeiluni toimi.

Nopeasti eroon mustapäistä

Edellisessä postaussarjani osassa kerroin, kuinka huomasin ihoni terveydessä ja kunnossa huomattavia muutoksia jo 7 vuorokauden säännöllisen ihonhoitorutiinin jälkeen.

Mustapäät olivat vähentyneet, iho oli tasaisempi ja pehmeämpi ja punoitti vähemmän.

Nyt voin ilokseni ja suureksi yllätyksekseni kertoa, että mustapäät ovat suurelta osin hävinneet!

En ole itsekään uskoa silmiäni.

Totta kai toivoin kuukausi sitten, että olisin viimein löytänyt oikeat tuotteet ja toimivan ihohoitorutiinin, mutta en voinut tietenkään luottaa siihen satavarmasti.

Mutta niin siinä vain kävi, että vuosikausien tuskailu mustapäiden kanssa taitaa pian olla historiaa!

Nenänmpärys eli posket kasvojen etualueella nenän ympärillä ovat aikaisemmin ollet todella epäpuhtaat ja mustapäät isoja ja mustia.

Nyt jäljellä on tuolla alueella enää laajentuneet (mustapäiden venyttämät) ihohuokoset. Ihohuokoset tuntuvat kuin tyhjentyneen kaikesta epäpuhtaudesta.

Silti ihoni tuntuu kosteutetulta ja terveemmältä kuin aikaisemmin, joten puhdistustuotteet eivät ole olleet liian vahvoja (synti johon ennen aikaan sorruin silloin tällöin).

Samoin nenässäni olleet mustapäät (aivan nenänjuuria lukuunottamatta) ovat vaalenneet miltei näkymättömiksi.

Osan uskon tällä hetkellä olevan ns. talisäikeitä, joita ei ole tarkoituskaan saada pois. Talisäikeistä voit lukea lisää TÄÄLTÄ

Nyt kuukauden kokeilun jälkeen mustapäät ovat käyneet aina vain vaaleammiksi ja pienemmiksi alueilla, joilla niitä vielä sinnikkäästi jonkinverran on =leuka ja nenänjuuri.

Nenänjuuresta löytyvät tällä hetkellä kovimmat kaverit, jotka eivät ihan hevillä lähde.

Twistbe

Kuukauden ihonhoitokokeiluni tulokset

Mustapäiden katoamisen LISÄKSI kuukauden kokeiluni tuloksia ovat:

  • tasaisempi ja huomattavasti pehmeämpi iho

  • finnejä ei ole ollut koko aikana

  • nenä ja posket eivät punoita enää

  • ihoni ei tunnu enää kiristävältä ja pintakuivalta

  • iho vaikuttaa ainakin omaan silmään kuulaammalta ja kirkkaammalta

Nämä kaikki tulokset siis ainoastaan ihonhoitorutiiniani muuttamalla. En ole tehnyt mitään muuta eri tavoin kuin ennen.

Mietit varmasti, mitä tuotteita käytin kuukauden kokeiluni ajan? Käy kurkkaamassa minun tuotteeni TÄÄLTÄ

Muistathan kuitenkin aina valita lopulliset tuotteet oman ihotyyppisi ja sen tarpeiden mukaan!

On sanomattakin selvää, että kaikki ihoni kokemat muutokset eivät välttämättä näy ulkopuolisen silmään niin herkästi kuin omaani. Liitän kuitenkin alle tänään otettuja kuvia.

Ihan aluksi kuva lähtötilanteesta ennen kuukauden kokeilua.

Lähtötilanne
Tulos: Poskilta nenän ympäriltä mustapäät hävisivät
Nenänpielen mustapäät ovat sinnikkäitä

Lopuksi

Kaiken mustapäitä ja laajentuneita ihohuokosia vastaan löydät Twistbeltä.

Itse pidän kovasti siitä, että verkkokauppa tarjoaa juuri minun ihotyypilleni ja minun ongelmilleni sopivia tuotteita, eikä minun tarvitse summamutikassa kokeilla tuhatta eri tuotetta ennen oikean helmen löytymistä.

Kaikki tuoteet ovat myös käyneet läpi tarkan syynin ihonhoidon ammattilaisten toimesta ennen kuin ne on otettu valikoimaan.

Tuotekuvaukset, asiakaskokemukset ja käyttöohjeet auttavat päätöksen teossa.

Jos siis sinä kärsit mustapäistä tai ihan mistä tahansa iho-ongelmasta, suosittelen nyt lämpimästi tutustumaan *Twistben valikoimaan:)

Käy TÄÄLTÄ lukemassa mm. atoopikko Reetan ja muiden lukuisien tyytyväisten asiakkaiden mullistavia tuloksia

Punoittava iho ja couperosa

En ole varma, mistä oman ihoni punoitus on johtunut. Mutta mikäli kärsit punoittavasta ihosta ja couperosasta, suosittelen sinua lukemaan lisää näistä Miia Johanssonin artikkeleista:

Punoittava iho

Couperosa

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi jatkan säännöllistä ihonhoitorutiiniani. Erityisen tykästynyt olen ollut tilaamaani Konjac-sieneen, joka kyllä vetelee jo viimeisiään. Eli pistän uutta tilausta tulemaan.

Luultavasti lisään ihonhoitorutiiniin vielä kosteuttavan tehoseerumin tai öljyn sekä syväpuhdistavan naamion näin talven kuivuutta enteillen.

On se jännä. Nuorempana luulin, että kauneus tulee hirveästä määrästä meikkiä.

Nyt olen viimein ymmärtänyt, että kaikkein paras ja rakastavin teko ihon kauneudelle on säännöllinen ja hellä ihonhoito juuri minun iholleni sopivilla tuotteilla. Ei sen kummempaa.

Toivon sinulle antoisia ja havahduttavia hetkiä Twistben valikoiman parissa<3

P.S. Mikäli päädyt kokeilemaan Twistben tuotteita minun suositukseni kautta, kuulisin mielelläni sinun saamistasi tuloksista!

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.