lepopaikka

Terassin päivitys osa II – ideointia ja hankintoja

Kaikki postauksen tuote-tai verkkokauppamaininnat koskevat tuotteita, jotka olen itse ostanut, kokeillut ja hyväksi todennut. Postaus ei sisällä affiliatelinkkejä tai muuta kaupallista yhteistyötä.

Ennen kuin luet tämän postauksen, lue postaussarjan ensimmäinen osa: Operaatio terassin päivitys eli miten äiti saa oman kesähuoneen

Ensimmäisessä osassa kerroin, kuinka jokainen äiti ansaitsee oman tilan, jossa ajatella omiaan, toteuttaa itseään ja unelmoida.

Jaoin ideani tehdä kulahtaneesta terassista ikioma kesähuone äidille.

Tässä postauksessa jatkan unelmieni terassin ideointia ja visualisointia.

Lisäksi teen hankintoja, ideoin pientä yrttitarhaa ja harrastan terassin yleisilmeen siistimistä.

Toivon, että sinäkin inspiroidut ja pystyt omien resurssiesi mukaan luomaan itsellesi oman, itsesi näköisen pakopaikan arjen paineilta.

Jos kotona ei ole terassia, kävisikö parveke?

Jos kotona ei ole parveketta tai terassia, olisiko ulkona tai sisällä edes pieni nurkkaus, jonka voisit pyhittää omaan käyttöösi?

Äidin oma huone – vain luovuus on rajana

Esimerkiksi tilanjakajilla tai sermeillä, verhoilla ja viherkasveilla voit saada luotua illuusion omasta viihtyisästä huoneesta myös pieneen tilaan.

Viherseiniä on saatavilla valmiina, itse koottavina tai keinotekoisina, ns. selfieseininä. Katso esimerkiksi Temashop.

Verkkokaupoista voit löytää upeita tilanjakajia ja personoituja tapetteja, joilla luot juuri sinun näköistäsi tunnelmaa tilaan kuin tilaan. Tilanjakajan voi käsistään kätevä tehdä myös itse.

Omat rakkaat esineet, pehmeät matot ja tyynyt ja vaikkapa lempinojatuoli luovat kotoisan tilan, jossa hengähtää hetki arjen kaaoksen keskellä.

Itse olenkin huomannut, että rakkaat asiat kuten lempikirjat, voimalauseet, mummolta saadut korut ja muut voimaesineet voivat kantaa minua yllättävissäkin paikoissa elämän aikana. Niinpä ne ansaitsevat kunniapaikan omassa tilassani.

Mikä auttaa sinua jaksamaan? Ympäröi itsesi asioilla ja esineillä, jotka ovat sinulle merkityksellisiä ja antavat voimaa ja tyyneyttä myös tilapäisten myrskyjen keskellä.

Ehkä hakeudut tuohon omaan piilopaikkaasi, kun lapset nukkuvat tai katsovat lempiohjelmaansa.

Inspiraatiota voi hakea esimerkiksi Pinterestistä.

LOTR – lady of the riipputuoli

Erittelin jo ensimmäisessä osassa muutamia kriteerejä terassini päivitykselle, kuten budjetti (max 1000 euroa).

Lisäksi erittelin, mitä kaikkea toivon terassilta löytyvän. Mainitsin muun muassa kahden istuttavan riipputuolin.

Ja tiedättekö mitä? Nyt tilaamani tuoli on viimein saapunut! Olen superinnoissani!

Tilasin tuolin Veke.fi verkkokaupasta.

Tuoli on nimeltään Usva kahden istuttava riipputuoli telineellä ja sen hinta vaihtelee tarjousten ja tilanteen mukaan. Itse sain tuolini vähän alle viidelläsadalla.

riipputuoli-veke
Usva kahden istuttava riipputuoli. Kuva Veke.fi.

Tuolin toimitus kesti vajaat pari viikkoa. Harmikseni tosin minulle sattui maanantaikappale mitä tuli tuolin toiseen tukitankoon. Tanko oli ilmeisesti vääntynyt jo tuotannossa mutkalle. Tuolin kokoaminen jäi siis tämän vuoksi kesken.

Mutta eipä hätää, tein reklamaation määräajan sisällä ja sainkin loistavaa palvelua. Soitin asiasta pari päivää ennen vappua ja jo vapun jälkeisenä tiistaina uusi korvaava osa saapui perille.

Olosuhteiden pakosta (eli lapset) en ole vielä päässyt kokoamaan tuolia aivan loppuun, mutta osa on tällä kertaa toimiva ja itse tuolin kokoaminenkin on yksinkertaista. Täältä siis peukut Vekelle ja Usva-riipputuolille.

Kuvamateriaalia valmiiksi kootusta tuolista on tulossa seuraavassa postauksessa.

Fiiliksiä, ideoita ja visualisointia

Ennen kuin kerron lisää muutamista hankinnoistani, näytän sinulle, mitä olen suunnitellut. Mikä onkaan parempi tapa jakaa tunnelmia ja ideoita kuin kuvakollaasi?

(Psst! Joko kerroin, kuinka innoissani olenkaan koko terassin päivitysprojektista?;)

kuvakollaasi

Kuten arvata saattaa, kuvakollaasi antaa vain mielikuvan siitä, miltä terassi lopulta tulee näyttämään. Polynesia, vihreys ja maanläheisyys ovat muutamia sanoja, joihin voisin projektini tiivistää.

Ei kaikkien makuun tai tyylitajuun sopivaa, mutta minulle mieluista. Ja loppujen lopuksi se onkin tärkeintä koko projektissa. Että äiti saa juuri itsensä näköisen terassin.

Miltä sinun oma unelmiesi tila näyttää?

Rapa Nuin eli Pääsiäissaaren Moai-patsaat ovat jostain syystä aina kiehtoneet minua (kuvakollaasissa alavasemmalla).

Pääsisäissaarelta noita mysteerisiä monoliitteja löytyy kuulemma 887 kpl. Nyt minun pihaltani löytyy kaksi, sillä ilokseni löysin pari Moai-ulkopatsasta Savenmaan verkkokaupasta.

Lisäksi innostuin ostamaan puutarhan (lue=savisen nurmikkopläntin) koristukseksi pari gazing globea, joilla on mielenkiintoinen historia.

Huomasinpa muuten, että pöydän yläpuolelle kiinnitettävä ripustustankokin olisi aika kiva, siihen voisi ripustaa vaikkapa lyhdyn tai koristeköynnöstä…

Kuvakollaasista löytyvä Tiki-hahmo on maoreille tyypillinen symboli. Se on syystä minulle rakas. Isoäitini osti vastaavan, käädyssä olevan Tiki-hahmon maailmanmatkoiltaan joskus 60-luvulla.

Hahmo on seurannut minua mm. ylioppilaskirjoituksiin tuomaan onnea. Tiki on maorien perinteen mukaan amuletti tai talismaani, joka siirtyy sukupolvelta toiselle. Se kuvastaa ja kunnioittaa edeltäviä sukupolvia ja muinaisia esi-isiä.

Tiki on myös hyvän onnen ja hedelmällisyyden symboli.

Kutsukaa minua taikauskoiseksi, mutta Tiki on minun hyvän onnen amulettini. Niinpä se ansaitsee ehdottomasti oman kunniapaikan terassillani, muodossa tai toisessa.

Mitä muuta olen suunnitellut terassilleni?

Kollaasissa on kuormalavan kuva syystä.

Olen saanut käyttööni muutamia pieniä kuormalavoja, joista aion tehdä a) pienen yrttilavan, jossa kasvaa mm. persiljaa, salaattia ja ruohosipulia sekä b )sivupöydän, jolle riipputuolissa istuessaan voi laskea vaikkapa jäisen virvoitusjuoman tai lempikirjan.

Molempien tarkka toteutus on vielä suunnitteluvaiheessa.

Koska pieni puutarhapöytä ja tuolit löytyvät omaa takaa, en lähde niitä hankkimaan uudelleen. Öljyäminen olisi kyllä hyvä homma. Katsotaan saanko järjestettyä sille aikaa ja jaksamista.

Matot on yksi tehokas keino tuoda terassille lisää huoneenomaisuutta, yksityisyyden tunnetta ja pehmeyttä.

Olen hankkinut läheisestä outlet-liikkeestä pari terassille sopivaa muovimattoa valkoisen ja sinisen sävyissä. Lisäksi löysin Tokmannilta teemaan sopivan mustavalkoisen Olga-juuttimaton (alla kuvassa).

Juuttimatto-Olga-Tokmanni
kuva Tokmanni.fi

Tässähän aivan hullaantuu Tokmannin valikoimaa katsoessa, sillä esimerkiksi tämä Matto Village’s Palmu olisi myös aivan ihana.

Tai mitä sanot tästä järvimaisemalla koristellusta matosta?

Kun nyt pehmoisella asialla ollaan, niin ostinpa Ikean verkkokaupasta kevyet Lill-verhotkin terassille. Kuva alla.

Lill-verhot-Ikea
Lill-verhot. Kuva Ikea.
Lill-verhot-Ikea2
Lill-verhot. Kuva Ikea.

Hobby Hallista löysin ulkokäyttöönkin sopivan, kompaktin ja helppohoitoisen säkkituolin, jotta terassille saadaan yksi pehmoinen istumapaikka lisää. Säkkituoli ei ole vielä saapunut, joten arvostelu on vasta tulossa.

Jos sinua kuitenkin kiinnostaa tietää lisää, niin säkkituoli on nimeltään Chill M Trend Grey ja löytyy täältä.

Säkkituoli-Chill-Hobbyhall
Chill säkkituoli. Kuva Hobbyhall.

Missäs se paljon puhumani vehreys sitten on?

Tilasin ensitöikseni pari tekokasvia, sillä olen laiska hoitamaan viherkasveja. Lisäksi tekokukkien hyvä puoli on se, että ne kestävät hallaa, kuivuutta ja käyttöä vuodesta toiseen. Ne on myös helppo siirtää sisätiloihin syksyllä.

Hyvän Tuulen puodista löysin saniaisen ja muratin. Kuvat alla.

saniainen-hyväntuulenpuoti
Saniainen. Kuva Hyvän Tuulen Puoti.
muratti-hyväntuulenpuoti
Muratti. Kuva Hyvän Tuulen Puoti.

Hyvän Tuulen Puoti on muuten aivan ihana sisustusverkkokauppa, jossa on myös superhyviä tarjouksia. Itse löysin alennuksesta esimerkiksi kirjaintaulun edullisesti. Toimituskin oli mutkatonta ja nopeaa. Peukut täältä!

Samaisesta verkkokaupasta löysin myös pehmoisen tekoturkistorkkupeiton😊

torkkupeitto-hyväntuulenpuoti
Torkkupeitto. Kuva Hyvän Tuulen Puoti.

Ne hemmetin koristetyynyt

Miehet tuntuvat usein ihmettelevän, mihin ihmeeseen me naiset tarvitaan niin paljon koristetyynyjä😊

Koristetyynyillä on kuitenkin tunnetusti todella helppo muokata huoneen ulkoasua, värimaailmaa ja luoda kotoisuutta ja pehmeyttä. Budjettisisustajan vakioratkaisu siis.

Itsekin hankin terassille lukuisia erivärisiä tyynyjä, joissa on erilaista muotoa ja rakennetta. Lisäksi löysin Hobbyhallista pari taittopatjaa. Ne voi kätevästi taittaa esille, kun lapset haluavat pötkötellä terassilla ja nautiskella kesästä.

Alla pari kuvaa tyynyhankinnoistani:

koristetyyny-Tokmanni
Kuva Tokmanni.
räsymattotyyny-savenmaa
Kuva Savenmaa.

Olihan tässä jo hankintoja. Mutta kuten ostoskanavalla sanotaan, ei siinä vielä kaikki!

Seuraavassa postauksessa kerron lisää hankinnoista ja pääsen todennäköisesti myös aloittamaan itse terassin päivityksen. En malta odottaa! Kuvamateriaalia on siis tulossa.

Pientä siistimistä

Shoppailun lisäksi olen pessyt terassin toiseen kertaan. Käytin puhdistukseen Pore-saippuaa, joka poisti hyvin likaa. Pinttynyttä tai vanhaa se ei tietenkään muuta uudeksi.

Minulla oli muuten priorisointi totaalisen hukassa. Rupesin nimittäin yhdessä lasten kanssa kääntämään kukkapenkkiä tämän pesu-urakan jälkeen.

Savinen maa, sadekelin jälkeinen kosteus ja lapset kurahousuissaan – arvaatte varmaan, miten siinä kävi. Niinpä. Savisia jalanjälkiä oli kaikkialla.

Mutta ei hätää, lakaisin pahimmat pois. Vanhat terassimatot laudoituksen päälle ja uudet hienommat matot sitten jossain vaiheessa niiden päälle. Voilà – lika on poissa silmistä.

Kävin tosiaan takapihan kukkapenkin (lue rikkapenkin) kimppuun. Kyseessä lienee neverending story, sillä rohtoraunioyritti on päässyt valloittamaan pienen kukkapenkkimme.

Laittanenkin penkkiin koristekivikatteen, koristereunuksen ja siihen päälle ruukkuja. Jatkoa seuraa.

Lopuksi

Oma pieni terassiprojektini on tuonut iloa ja merkityksellisyyttä arkeen. On kiva puuhastella ja unelmoida, visioida oma pieni piilopaikkani ja toteuttaa sitä pienissä erissä.

Seuraavassa postauksessa päästäänkin jo käytännön hommiin😊

Kerrohan minulle kommenteissa, miltä sinun piilopaikkasi näyttää?

Ehkä voit jakaa minulle joitain luovia ideoitasi?

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.