aidin-oma-huone

Tervetuloa!

Äidin oma huone

Äidin oma huone -sivusto syntyi henkilökohtaisesta tarpeestani määrittää itse oma identiteettini äitiydessä.

Ilman, että yhteiskunta, läheiseni tai opitut uskomukseni määrittäisivät roolini äitinä.

Ilman, että kukaan tulisi sanomaan minulle, mikä on sopivaa tai mahdollista.

Ilman, että minut määriteltäisiin vain ja ainoastaan jonkun äidiksi.

Jotta saisin toteuttaa itseäni ja jakaa kokemukseni myös muiden itsensä kanssa kamppailevien äitien kanssa ja auttaa myös heitä löytämään juuri heille sopivan äitiyden.

itsensa-etsiminen

Oma tarinani

Kuten monen muunkin tuoreen äidin kohdalla, ensimmäisen lapsen saatuani tajusin hyvin nopeasti, että odotukseni ja kuvitelmani äitiydestä eivät vastanneet todellisuutta.

Vaikka tiesin äitiyden olevan raskasta ja täyspäiväistä työtä, sen intensiivisyys ja kokonaisvaltaisuus yllätti silti. Uskaltaisin jopa väittää, että äitiyttä ei voi täysin ymmärtää kokematta sitä omakohtaisesti.

Olen aina ollut ihminen, joka kaipaa omaa tilaa ja aikaa toteuttaakseen itseään. Innostun helposti uusista asioista ja olen utelias.

Äidiksi tultuani arki täyttyi kaikille äideille tutuista askareista, kuten pyllyn pesusta, ostosreissuista ja vierailuista neuvolassa. Hyvin pian päivät alkoivat muistuttaa toinen toistaan. Omaa aikaa ei juurikaan ollut.

Toisen lapsen myötä yllätysmomentti jäi pois ja asiat tuli hoidettua rutiinilla. Olin myös tehnyt tietoisen päätöksen olla kotona lasten kanssa mahdollisimman pitkään. Palkkatöitä ehtisi kyllä tekemään.

Äiti ja identiteettikriisi

Äitiyshormoneiden ja uutuudenviehätyksen karistessa aloin itselleni ominaiseen tapaan suorittaa myös äitiyttä.

Sitä mukaa hävisi myös ilo, spontaanius ja merkityksellisyyden tunne. Olinhan yhtäkkiä vain muiden tarpeita aamusta iltaan täyttävä äiti.

Aloin olla yhä useammin väsynyt, itkuinen, turhautunut ja todella vihainen. En ollut järin nautittavaa seuraa ja motivaatio oli nollassa.

surullinen

Olin hukannut itseni äitiyteen. Tunsin, että minulla on niin paljon enemmän annettavaa itselleni ja läheisilleni.

Halusin kipeästi toteuttaa itseäni, mutta en tiennyt miten. Tiesin ainoastaan, että jotain oli pakko keksiä ja pian, koska muuten en jaksaisi enempää.

Aikani odotin vastausta. Ajattelin kait, että se tulisi a)puolisolta b) taivaalta c)postipaketissa d)ilmestyksenä eteeni tai e)lottovoittona. No siinäpä odottelin.

Ratkaisu

Lopulta tuli aika kääriä hihat ja ottaa itse vastuu teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Vaikka kotiäitinä päiväni oli intensiivinen ja raskas, pystyisin silti parempaan, kun kyseessä oli oma hyvinvointi.

Oli aika jättää tekosyyt taakseni.

Siitä lähtien olen pyrkinyt itse määrittämään ja toteuttamaan oman onneni äitiyden lomassa ja sen ohessa.

Tuosta mullistavasta hetkestä alkaa olla jo vuosi. Olen muuttunut ihmisenä ja oppinut paljon. Olen omaksunut uusia toimintatapoja.

Olen luopunut vanhoista ja haitallisista ajattelumalleista ja pyrkinyt systemaattisesti vaihtamaan niitä uusiin ja parempiin.

ykkossija

Ennen kaikkea, olen laittanut itseni ykkössijalle. Sen seurauksena voin paremmin ja tunnen pitkästä aikaa jälleen motivaatiota ja suurta merkityksellisyyden tunnetta.

Olen löytänyt oman juttuni, jota kohtaan tunnen intohimoa ja motivaatiota.

Tuo oma juttuni saa minut jaksamaan myös niitä äitiyden vaikeimpia hetkiä.

Sydämentehtäväni sinulle äiti

Tällä sivustolla haluan auttaa sinua, rakas äiti, toteuttamaan itseäsi ja unelmiasi.

Tämä on äidin oma huone.

Täällä sinä olet ykkössijalla.

Täällä saat olla oma itsesi.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Rakkaudella,

Sandra

sydan

2 ajatusta aiheesta “Tervetuloa!”

  1. Ihanaa, että joku on kirjoittanut aiheesta. Juuri noin kävi mulle (potenssiin 10) ja edelleen ihmettelen, kuka olen nykyään

    1. Hei Hanna! Lämmin kiitos kommentistasi ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta.Kiitos, että jaoit kokemuksesi. Meitä on tosiaan paljon. Mielestäni onkin aika tomuttaa vanhaa äitimyyttiä oikein kunnolla ja keskustella avoimesti siitä, kuinka tärkeää äidin oma aika ja itsensä toteuttaminen on:) Elintärkeää ja usein myös parisuhteen hyvinvoinnille kriittistä.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää!